facebook

В Україні сім’ї з дітьми можуть зареєструватися на нову допомогу у “Дії“: які виплати можна отримати

Сім’ї з дітьми в Україні можуть подати заявки на ще одну соціальну допомогу. Анкету потрібно заповнити у “Дії”. Розмір допомоги залежатиме від категорії отримувачів.


У Мінсоцполітики повідомили, що на нову грошову допомогу можуть розраховувати:

  • усиновлювачі (10 320 грн. виплачують одразу, потім протягом трьох років щомісяця по 860 грн.);
  • ті, хто наглядає за хворою дитиною (4544 грн., якщо дитині до 6 років, від 6 до 18 років – 5666 грн.);
  • самотні батьки з дитиною на руках (до 6 років – 2272 грн., від 6 до 18 років – 2833 грн.).

Вже сьогодні перераховані вище категорії громадян можуть записатися на бета-тест. Після успішного тестування окремі категорії батьків із дітьми зможуть подати заяву на отримання соціальних виплат від держави через “Дію” у будь-який зручний для них час.

Читайте також:  Кохання з присмаком війни: на що готові жінки Донбасу заради втечі з "еЛеНеРії"

Також у 2023 році багатодітні сім’ї з дітьми, як і раніше, зможуть отримувати щомісячні виплати у розмірі 2100 грн. На цю суму можуть розраховувати ті, хто має трьох дітей та більше. Гроші платять доти, доки дитина не досягне віку 6 років.

При цьому оформити допомогу можна будь-коли, навіть якщо дитині вже виповнилося 5 років. Чим більша сім’я, тим більший розмір виплат вона може отримувати від держави (після третьої дитини на кожну наступну можна отримати додатково 2100 грн).

 

Запис В Україні сім’ї з дітьми можуть зареєструватися на нову допомогу у “Дії“: які виплати можна отримати спершу з’явиться на PRO-NEWS.

Джерело.



Категорії: