facebook

Захищаючи Україну у боях з росіянами загинули ще четверо воїнів з Франківщини

Гірка звістка з фронту сьогодні прийшла до ще трьох прикарпатських родин. У боях з окупантами загинули троє воїнів – Олег Конопада, Назар Циган та Марат Дадабаєв.


У боях проти російського окупанта загинув гранатометник з Калуської громади Олег Конопада 1988 року народження. Військовослужбовець був призваний на військову службу 4 березня 2022 року. Понад рік гранатометник штурмового відділення штурмової роти боровся з московським загарбником. І поклав своє життя за рідну Україну, за кожного з нас. Трагічну звістку повідомив у мережі голова Калуської громади Андрій Найда.

“Низький уклін, наша шана та глибока вдячність ТОБІ, Герою, за любов до рідної землі, за жертовне служіння українському народові. У скорботі вся Калуська громада. Висловлюємо співчуття родині, друзям, усім, хто знав нашого захисника. Вічна, світла пам’ять Герою Олегові КОНОПАДІ!”, – висловили співчуття рідним у Калуській міськраді.

Пізніше Найда повідомив про ще одну смерть на війні – загинув калушанин Марат Дадабаєв.

“Знову непоправної втрати зазнала калуська земля… Сержант Марат ДАДАБАЄВ. З честю виконавши свій військовий обов’язок, захищаючи рідну землю від московитських загарбників, 19 березня, на Донеччині, загинув заступник командира бойової машини – навідник-оператор гірсько-штурмового відділення гірсько-штурмової роти Марат ДАДАБАЄВ, 1969 р.н. Низько схиляючи голову в глибокій скорботі, висловлюємо співчуття рідним, близьким та друзям загиблого Героя. Вічна пам’ять і шана полеглому захиснику Марату ДАДАБАЄВУ! Слава Герою!”, – написав очільник Калуської громади.

Читайте також:  Смертельна аварія: Поблизу Івано-Франківська “Лексус” наїхав на жінку, яка випала з мопеда


Сьогодні, 20 березня, на Донеччині загинув коломиянин Назар Циган. Він служив за контрактом з 2019 року. З початку повномасштабного вторгнення став на захист України у лавах Лисичанського прикордонного загону. Про це у мережі розповів очільник Коломийської громади Богдан Станіславський.

“Щиро співчуваю сім’ї, рідним та всім хто знав Назара із цією непоправною втратою. Він був вірний своїй присязі до останнього. Відважно та мужньо захищав рідну землю та всіх нас. Нехай спочиває з Богом. Вічна пам’ять та вічна слава воїну! Час і місце зустрічі та похорону полеглого захисника повідомлю згодом”, – йдеться у дописі.

На фото – Назар Циган

Солдат Ігор Бернадинюк був призваний на військову службу по мобілізації, служив гранатометником у гірсько-штурмовому взводі гірсько-штурмової роти. Захисник помер 18 березня у Дніпропетровській обласній клінічній лікарні внаслідок вогнепального поранення, отриманого 14 березня під час бойових дій з ворогом на Донеччині.

Джерело.



Категорії: