facebook

Підозрювана у тероризмі Савченко йде на вибори

Народний депутат Надія Савченко, підозрювана в організації теракту, заявила, що її партія “Громадсько-політична платформа Надії Савченко” братиме участь у позачергових парламентських виборах.

Про це вона заявила на з’їзді своєї партії, який проходив на площі Конституції під Верховною Радою


“21 липня ми заходимо у Верховну Раду, стаємо народними депутатами. Всі, хто тут присутні, ідуть по списках цієї партії і йдуть перемагати”, – заявила Савченко.

Головою виборчого штабу партії буде її сестра Віра, а речником залишиться Тетяна Проторченко.

Після цього вона зачитала кілька прізвищ мажоритарників і списочників.

На з’їзді були присутні кілька десятків делегатів, за всі рішення вони голосували одноголосно.

Читайте також:  Вибори будуть: КСУ визнав конституційним указ Зеленського про розпуск Ради

Сам з’їзд тривав не більше 10 хв. Після завершення делегати під музику ще приблизно півгодини по черзі фотографувалися з Савченко та брали у неї автографи.

Володимира Рубана та нардепа Надію Савченко затримали в березні торік. Їх підозрюють у підготовці замаху на життя президента, прем’єр-міністра, членів уряду, народних депутатів, поваленні конституційного ладу.

Вони нібито змовилася з ватажками ДНР Олександром Захарченком та Олександром Тимофєєвим. Після того, за версією слідства, в окупованих Макіївці, Горлівці й Донецьку купили зброю. Обоє провели у СІЗО понад рік. Володимир Рубан — у Маріуполі. Надія Савченко — в ізоляторах Служби безпеки України, Лук’янівському і Чернігівському.

Джерело.