facebook

Ляшко назвав Зеленського чортом із табакерки

Обезголовлення армії, СБУ і Міністерства закордонних справ під час війни – це здача України без бою, вважає Олег Ляшко. Тому команда Радикальної партії не підтримала звільнення Степана Полторака, Василя Грицака, Павла Клімкіна без запропонованих новообраним президентом кандидатур на їх посади.

«Пане президенте, що ви робите, коли у воюючій країні лишаєте Міністерство оборони без очільника? Ви хочете звільнити Полторака? Ви маєте на це право. Тоді запропонуйте нову кандидатуру на посаду міністра оборони. Але Полторак побудував армію за 5 років і сьогодні це найсильніша армія у Європі. Але в оточенні Зеленського, як ми бачимо по їхніх пропозиціях у Мінську, інше бачення. Їхній план – це обезголовлення армії, хаос і бардак в українському війську та в країні. Люди чекають від Зеленського відновлення миру, відновлення економіки і перемоги над бідністю. А Зеленський пропонує нам меншовартість, капітуляцію і зраду України», – звернувся з трибуни парламенту Ляшко до Зеленського.


Лідер РПЛ закликав новообраного президента не порушувати Конституцію та закони України.

«Чому перед звільненням Грицака Зеленський не подав нову кандидатуру на посаду голови СБУ? Бо Зеленський вже все вирішив. Він призначив першим заступником голови СБУ свого бізнес-партнера з «95 кварталу» Баканова і у випадку звільнення Грицака саме Баканов буде виконувати обов’язки керівника служби. Але Баканов був призначений незаконно. Він не пройшов детектор брехні та медкомісію, не здав декларацію про доходи та незаконно отримав звання лейтенанта. Щоб заслужити це звання, солдати на фронті кров проливають, а Зеленський скоморохам з «95 кварталу» лейтенантські погони з барського плеча кидає. На цій трибуні Зеленський клявся не порушувати Конституцію. Та я бачу, що такими темпами щойно прийнятий закон про імпічмент доведеться одразу на ньому й випробовувати», – зауважив політик.

Читайте також:  "Вперше в історії України!" Зеленський раптово звернувся до народу. Відео

Олег Ляшко підкреслив, що скандальні призначення людей Януковича – це початок російського реваншу, але пообіцяв українцям його зупинити.

«Призначення людини Януковича Лутковської представником у Мінську або пропозиція Кучми не стріляти у відповідь, коли вбивають наших солдат – хіба це не російський реванш? Це справжній російський реванш і капітуляція! Крім того, від Зеленського я досі не почув відповіді на запитання: де кандидатура нового міністра закордонних справ, яку міжнародну політику він проводитиме, що він планує робити із законом про мову, курсом на НАТО, санкціями проти Росії? Хтось перед виборами називав Зеленського котом у мішку. Так він не кіт у мішку, а чорт із табакерки. І якщо Зеленський починає своє президенство з капітуляції – ми йому не дозволимо це зробити. Ми не дамо поставити Україну на коліна!», – підсумував Ляшко.

 

Джерело.