facebook

Погрожують атакувати будинок Гройсмана: шахтарі перекрили дороги і висунули вимоги прем’єру

Львівські шахтарі, як і обіцяли, перекрили траси на Польщу в знак протесту проти невиплати зарплати та занепаду вугільної галузі.  Всі шахти Західної України зупинилися.  Гірникам заборгували за три місяці, а після обвалу на шахті “Лісова” два тижні тому і загибелі двох шахтарів до них приїжджав президент Зеленський, після чого скликав РНБО по шахтарському питанню.

Шахтарі кажуть, що після візиту Зе і засідання нічого не змінилося – грошей їм так і не виплатили.


10 червня з ранку близько двохсот людей перекрили дороги, що ведуть до міжнародного пункту пропуску “Рава-Руська” на Львівщині.  Люди ходять туди-сюди з шахтарськими прапорами по пішохідному переходу і пропускають тільки громадський транспорт і машини, в яких перебувають діти.

Серед автомобілістів шахтарська акція протесту викликала гнівну реакцію – мовляв, нехай блокують чиновників і своє начальство, чому повинні страждати прості люди, які змушені стояти в пробці і шукати об’їзні шляхи.

Шахтарі дійсно погрожують поїхати в Київ і пікетувати будинки прем’єра Володимира Гройсмана і міністр енергетики Ігоря Насалика, який пообіцяв виділити 300 млн грн на виплату шахтарських зарплат.

 “По-перше, цих грошей вистачить тільки закрити борги за березень, а по-друге, крім грошей є і більш глобальна проблема – вугілля не відвантажують через те, що міністерство енергетики встановило ціну, за яку на ринку не готові платити. Ми  готові самі продавати вугілля, без міністерства, а воно на це не йде “, – сказав” Країні “Андрій Хміль, що страйкує шахтар з” Степовий “.

За його словами, багато молодих шахтарі виїжджають на заробітки в Польщу, а решта терплять і перебиваються за рахунок села і рідні.

 “Все шахти ДП” Львіввугілля, “зупинилися. Нам відступати нікуди! Будемо боротися до останнього! Дайте гроші на зарплати шахтарям і розвиток шахт”, – такі гасла постять в соцмережах шахтарі.

Джерело.



Категорії: