facebook

Делегація України зустрілася з помічницею глави Пентагону: що обговорювали

Лора Купер запевнила українських політиків у непорушності американської підтримки Києва

США продовжать надавати Україні допомогу, щоб у країни була можливість захистити себе від зовнішньої загрози як на суші, так і в морі.


Про це заявила заступник помічника міністра оборони США з питань України, Росії та Євразії Лора Купер на зустрічі з українською делегацією, яка відбулася після зустрічі секретаря РНБО Олександра Данилюка з тимчасово повіреним у справах США в Україні Крістіною Куїн.

“Обговорювалися питання поточного стану і подальшого розвитку перспектив співпраці безпеки між Україною та США, питання щодо взаємодії для забезпечення енергетичної безпеки, а також ситуація в районі Азовського і Чорного морів. Наголошено на важливості посилення тиску на Росію з метою якнайшвидшого звільнення українських моряків, захоплених в районі Керченської протоки 25 листопада 2019 року”, – повідомили з цього приводу на Facebook-сторінці українського посольства в США.

Читайте також:  Для багатіїв пропонують квартири в п'ятизірковому підземному бункері (фото)

Дипломати зазначили, що українська сторона наголосила на важливості посилення безпеки підтримки України з боку США і необхідності направлення помітних політичних сигналів, які свідчать про те, що “Вашингтон залишається з Києвом на тлі триваючої російської агресії”.

До складу української делегації увійшли посол в США Валерій Чалий, голова комітету з Верховної Ради у закордонних справах Ганна Гопко та глава підкомітету з питань міжпарламентських зав’язок, двосторонніх і багатосторонніх відносин Володимир Ар’єв.

Нагадаємо, що серед іншого українська делегація, що прибула до США, обговорювала питання майбутньої зустрічі президента Володимира Зеленського з його американським колегою Дональдом Трампом.

Джерело.



Категорії: