facebook

Зеленський вимагає звільнення Луценка і Клімкіна: Стефанчук звернувся до нардепів

Крім звільнень глава держави хоче швидше призначити нового голову МЗС, зазначив Стефанчук

Президент Володимир Зеленський зареєстрував у Верховній Раді подання на звільнення генпрокурора Юрія Луценка і голови МЗС України Павла Клімкіна та розраховує, що депутати підтримають ці ініціативи на цьому пленарному тижні. Про це заявив на засіданні Погоджувальної ради ВР представник президента в парламенті Руслан Стефанчук.


За його словами, президент також хоче призначення Вадима Пристайка в МЗС.

“Дуже просимо парламент України знайти можливість на цьому пленарному тижні розглянути три подання, які внесені президентом України. Це про надання згоди на звільнення Президентом України Луценка Юрія Віталійовича з посади генерального прокурора України, про звільнення Клімкіна з посади міністра закордонних справ і про призначення Пристайка міністром закордонних справ України”, – сказав Стефанчук.

Читайте також:  Зеленський особисто звернувся до Путіна і покликав на переговори

Як повідомляли новини “Сьогодні”, з першого разу не вдалося звільнити голову СБУ, голову Міноборони і МЗС – депутати відмовилися підтримати перші подання президента. Пізніше з Банкової була внесена пропозиція щодо звільнення генпрокурора, глави МЗС та призначенням нового міністра закордонних справ. Водночас стала відома причина, чому Зеленський звільняє Луценка.

У свою чергу Луценко відреагував на спробу Зеленського звільнити його. Генеральний прокурор пояснив президенту, в якому випадку може бути звільнення.

 

Джерело.