facebook

Порошенка знищують “зрадники”: як екс-президент став жертвою своєї політичної системи мерзотників

Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман, який допрацьовує на посаді останні дні, неочікувано для громадськості виплеснув порцію критики на адресу екс-президента Петра Порошенка і системи влади за колишнього Гаранта в цілому. Голова уряду заявляв, що силові структури, митники і всі-всі-всі працювали за вказівками з кабінету президента і це зв’язувало йому руки у роботі на благо країни.

Багато хто не розуміє, що ж сталось між президентом і прем’єром, які недавно спільно вибудовували стратегії проти Володимира Зеленського, а тепер взялись топити один одного.


Раніше Гройсман вже заявляв, що не хоче йти з Порошенком на парламенські вибори у одній партії, адже у них дуже різняться погляди на розвиток країни і функціонування різних державних процесів та інституцій. Відтак прем’єр створив свою власну політсилу, аби позбутись клейма спільника президента, який фігурує у чималій кількості корупційних скандалів.

Втім ця печатка вже у Гройсмана назавжди. Він і надалі асоціюватиметься в українців з розкраданнями бюджету, і передусім з покриванням контрабанди.

Тому партія прем’єр-міністра за усіма результатами соціологічних досліджень далека від потрапляння до наступного скликання Верховної Ради.

Однак повернемося до скандальних заяв і звинувачень Гройсмана на адресу Порошенка. З’ясуймо, з чим це пов’язано і чому 5 років голова уряду і президент працювали пліч-о-пліч, а тепер почали раптово публічно ворогувати.

Вся суть закладена в політичній системі, яку створив Порошенко: вона будувалась на мерзотниках і зрадниках, які один одного рано чи пізно “кидали” і “розводили”. Ці державні діячі не тримали слова, а жили лише заради наживи і у прагненні щільніше набити валізи грошима. У цьому прагненні вони не зупинялись ні перед чим і тому “друзі” вмить перетворювались на ворогів.

Поки Петро Порошенко очолював усю цю “вовчу зграю” і був на верхівці піраміди, його ніхто не чіпав. Навпаки, усі ці взаємні “розводняки” між його підданими забезпечували йому спокій і недоторканість.

Читайте також:  Порошенко показав доходи за 2019 рік

Проте така “гармонія” не могла тривати вічно зі зрозумілих причин. Як тільки народ позбавив Порошенка влади, на нього одразу ж накинулись його поплічники.

Це було неминучим, адже на цьому була побудована уся політична система Гаранта. Втративши імунітет, Порошенко став ціллю для чиновників-корупціонерів, які донедавна вважали його творцем свого політичного життя і кар’єри.

До речі, одна з найвідданіших екс-президенту політиків Ірина Геращенко вже повісила ярлик зрадника на Гройсмана, якраз таки за те, що він обливає брудом Порошенка, який його створив, зробив з нього вагому персону і, грубо кажучи, посадив на потоки. Але таких як Гройсман багато на різних рівнях влади. Не викличе подив, якщо найближчим часом з числа посіпак екс-президента знайдеться чимало бажаючих свідчити проти нього у суді по корупційних справах.

Конфлікт Гройсмана і Геращенко, а по суті Гройсмана і Порошенка, є екзестенцією того, що відбувалось в українській владі впродовж останніх 5 років.

Порошенка в секунду продав Гройсман, який насправді має завдячувати екс-президенту усім що має. І прем’єр-міністр такий не один…

Зараз же, коли головою держави обраний Влодимир Зеленський, українці отримали чудову нагоду подивитись виставу, як Порошенко і його вчорашні союзники знищують один одного.

З однією сторони, це грає лише на руку новому президенту, адже розбрат в колах політичних опонентів і конкурентів на виборах дає йому можливість отримати більшість у парламенті і почати нарешті змінювати Україну на краще.

З іншої сторони бійня Порошенка зі “зрадниками” може посіяти хаос, переділ сфер впливу і нестабільність в країні. А відтак покидьків, які 5 років обкрадали виснажену війною Україну, необхідно притягнути до відповідальності за їхні діяння, аби вони не наламали дрів, не розхитували навмисно ситуацію і перестали заважати українцям вперше за весь час незалежності почати крокувати вперед і розвивати країну згідно до вимог часу.

Джерело.



Категорії: