facebook

Коронавірус змушує працювати вдома: як уникнути переїдання протягом дня

“Працювати вдома – це вам не на пікнік сходити, або, принаймні, так не повинно бути. Але для багатьох новачків, які почали працювати у віддаленому режимі, забита продуктами кухня виглядає як шведський стіл завдовжки в день. Багато хто проведе тижні в приміщеннях з засіками, повними хліба, пасти і замороженої піци. Настав час виробити здорові звички і уникнути формування шкідливих”, – пише The Wall Street Journal, попросивши кращих фахівців з харчування і шеф-поварів дати поради про те, як краще готувати, робити покупки і перекушувати в майбутні тижні.

“Один з найбільших підводних каменів в роботі на дому – це “бездумна їжа під час роботи”, говорить Елізабетта Політі, директор з харчування в Duke Diet & Fitness Center в Даремі, Північна Кароліна. Вона настійно рекомендує скласти графік харчування.” Чітко позначте графік прийому їжі, щоб всі знали, що є час приймати їжу, і є час, коли цього робити не потрібно”, – зазначає вона. Наприклад, деякі клієнти поліпшили свої харчові звички, погодившись, що вони їстимуть, тільки розстеливши скатертину”.


“Я думаю, що люди бояться купувати свіжі фрукти і овочі, але деякі з них не так швидко псуються”, – каже Політі. Її список корисних продуктів включає в себе: солодкий перець, броколі, цвітну капусту, моркву, картоплю, банани, яблука і цитрусові. Спробуйте пити воду з додаванням свіжого лимона або грейпфрута, щоб підвищити рівень вітаміну С і стимулювати зволоження”, – радить вона.

“Політі впевнена, що у свій харчовий режим важливо інтегрувати улюблені ласощі, особливо в періоди стресу. Чи то печиво або смужка шоколаду, завчасно визначте чітку порцію ласощів”, – закликає Політі.

“За часів невизначеності люди часто звертаються до італійсько-американської їжі”, – констатує нью-йоркський шеф-кухар і зірка Food Network Алекс Гуарнашеллі. “Немає нічого поганого в тому, щоб використовувати локшину швидкого приготування, якщо ви дотримуєтеся пропорції поживних речовин. Хитрість у тому, щоб уміти включати білок. Моя мама готувала томатний соус і додавала в нього консервований тунець”. Інші багаті білком добавки включають анчоуси, консервований нут або курячий суп з фрикадельками і варену сочевицю. До магазинної лазаньї експерт радить додавати соус, консервовані помідори і білок, щоб в підсумку вийшло запечене блюдо, якого вистачить на кілька разів. Однак, визнає Гуарнашеллі, навіть у макаронів є свої межі. “Не їжте макарони занадто багато днів поспіль, інакше вам це набридне. Чергуйте їх з гострими стравами з м’яса з сумішшю бобових або з ситною юшкою з сочевиці з беконом”.

“Замість того, щоб вишукувати продукти, якими всі запасаються, Гуарнашеллі радить зосередитися на інгредієнтах, які все ще лежать на полицях магазинів. “Пробуйте різні комбінації з інгредієнтами, які у вас під рукою”, – пропонує Гуарнашеллі.

Читайте також:  90-річна Реджіна навчила мене, як тpеба жuти. В Iталії я стала іншою. Тому омріяне повернення додому не принесло мені омріяної радості, хоча мені лише 75

“За словами Крістін Кіркпатрік, дієтолога в Клінічному інституті здоров’я Клівленда, повне порушення звичного способу життя – це можливість встановити новий. “Зараз саме час спробувати деякі методи періодичного посту”, – відзначає вона. Ця практика передбачає обмеження споживання їжі денним вікном у 8-12 годин. Кіркпатрік не снідає до 11 годин ранку і закінчує сімейною вечерею до 7 години вечора. Хтось може відчувати себе більш комфортно з 10-годинним харчовим вікном , з 9 ранку до 7 вечора”.

“Такі зміни можуть знизити апетит, вважає вона, і дослідження показують, що люди, як правило, споживають менше калорій, коли протягом дня у них менше годин, відведених для їжі. Вона попереджає, що про періодичне голодування повинні подумати тільки здорові дорослі, воно не підходить для тих, хто страждає на діабет, має вагітність або розлади харчової поведінки”, – повідомляється в статті.

“Якщо говорити про перекус, то Кіркпатрік налаштована категорично проти крендельок. Якщо вам хочеться похрумтіти, вибирайте горіхи або нарізані овочі, каже вона. Більш високий вміст в них поживних речовин робить їх більш ситними. “Вживаючи більшість крекерів, все, що ви отримуєте – це біле борошно і сіль, не дуже гарна комбінація”, – підкреслює Кіркпатрік, пропонуючи замість цього попкорн: “принаймні, з попкорном ви отримуєте незбиране зерно”.

Джерело.



Категорії: