facebook

Чоловік продав усе. аби тільки його Оленка була щаслива

“Олексію, піди. Прошу. Не потрібно мене жаліти. Ти ж чув, що сказав лiкар? Я не зможу ніколи винocити дитину! Я не змогла зберегти цього малюка і не зможу зберегти іншого!” Чоловік продав усе. аби тільки його Оленка була щаслива

— Олексію, Олексію! — кричала на всю квартиру схвильована Олена.


— Біжи швидше сюди! Дві, дві! Ти чуєш? Дві! Олексій, який до цього мирно сьорбав борщ на кухні, скочив з-за столу, поспіхом спіткнувся, зачепив стілець, ледь не впав, але сяк-так перестрибнувши через погром, який тільки що сам же і вчинив, кинувся до дружини в ванну. Схвильована Олена, побачивши чоловіка, почала тикати йому в ніс свій тест на вaгiтність. Джерело

— Це правда? — тихо прошепотів Олексій. — Не жарт? — сам у себе запитував він, а потім міцно обійняв дружину, тихо нашіптуючи їй на вушко: — Дівчинка моя, як я щасливий, як щасливий! — Олексію, я теж щаслива, але давай не поспішати, — тихо промовила Олена, відсторонюючись від чоловіка, — раптом тест збрехав? Збігай, будь ласка, в аптеку, купи ще пару тестів. Тільки різних фірм, щоб уже точно знати.

Олексій, хоч і втомився після напруженого трудового дня і був голодний, як вовк, але одягнувся і поспішив в аптеку. По дорозі він молився всім відомим Богам, щоб перший тест не збрехав, і Олена була вагiтна. Про дітей Олексій з дружиною мріяли останні сім років, тільки нічого у них не виходило. Спершу лікарі сказали, що причина в чоловіка. Чоловік пройшов лікyвання, але це не дало ніякого результату.

Потім лікyвалася Олена, потім знову Олексій і так по колу. Ці сім років подружжя тільки й робило, що бігало по лікaрях і обстеженнях, пило таблетки і стежило за здоров’ям. — Невже це нагорода за всі наші муки? — розмірковував Олексій, стоячи в черзі за тестами. Купивши штук десять різних тестів, він поспішив додому, де на нього чекала дружина. Усі без винятку тести показали вагiтність. Їх щастю не було меж.

— Олексію, піди. Прошу. Не потрібно мене жаліти. Ти ж чув, що сказав лiкар? Я не зможу ніколи винocити дитину! Я не змогла зберегти цього малюка і не зможу зберегти іншого! Мені не бути матір’ю! — кричала Олена, лежачи на лікapняному лiжку. Олексій обережно присів поруч з дружиною і погладив її.

На душі було тоскно. Вони тільки почали з Оленою радіти вагiтності, тільки почали мріяти, якою буде їх дитина, як вони всією родиною будуть ходити в парк, їздити на море, а взимку кататися з гори на санках. Їх мрії про щастя розбилися в одну мить. В Олени стався вuкuдень, і лікaрі сказали, що вона не зможе винocити дитину.

Читайте також:  “Вбив за кілька днів”: у Тернополі через коронавірус померла 43-річна жінка

Гiнeколог сипав якимись незрозумілими термінами, в яких Олексій нічого не розумів, але суть він вловив. У них з дружиною не може бути дітей. Ця новина була дуже важкою. Але ще сильніше Олексій переживав через поведінку дружини. Він дуже хотів підтримати Олену, а та тільки гнала його, кажучи про розлучення.

— Оленко, не плач, заспокойся, — гладячи дружину, тихо вимовив Олексій. — Все буде добре …

— Не буде, — повертаючи заплакане личко, відповіла жінка. — Я знаю, як ти хочеш дітей, тому не засуджу тебе, якщо ти підеш.

— Я не піду, — дивлячись дружині в очі і дуже твердо, промовив Олексій.

— Чому? — тихо цікавилася Олена.

— Тому що я люблю тебе, — ледь чутно, але дуже впевнено, відповів чоловік і, як не дивно, Олена повірила. Повірила і в любов чоловіка і в те, що все буде добре.

— Оленко, сядь, посидь, ти ж втомилася цілий день з цими паливодами, — промовив Олексій, ніжно дивлячись на дружину, а потім повернувся і крикнув кудись у далечінь, — Міша, Маша, бігом до мене. На поклик через дерева виглянули дві хитрі мордочки і, побачивши батька, відштовхуючи один одного, кинулися до нього. — Тату, тату, — кричали діти, несучись щодуху. Олексій посміхнувся і, присівши навпочіпки, розкрив руки, щоб син і дочка могли його обійняти.

Коли дві пари рук обвилися у нього навколо шиї і діти стали його цілувати, хто куди потрапить, Олексій щасливо засміявся, розуміючи, що життя вдалося. Він ні про що не шкодував. Не шкодував про те, що продав свій невеликий, але улюблений, бізнес, поміняв дорогу імпортну машину на авто простіше. Він знав, заради чого це робить. Він це робив заради дружини, яку шалено любив. Олексій хотів, щоб Олена змогла відчути радість материнства, тому знайшов суpoгатну матір, яка винocила їх близнюків. На це все пішло багато грошей, дуже багато, але Олексій ні про що не шкодував.

А на всі питання цікавих знайомих, які не розуміли, навіщо молодому чоловікові втрачати все заради дітей, адже він може завести їх з іншою жінкою, Олексій просто відповідав: — Я дуже люблю свою дружину. Дуже. А все інше — неважливо!

Джерело.



Категорії: