facebook

“Била і кидала на підлогу”: в Харкові няня знущалася над дитиною з ДЦП, тортури потрапили на відео

Три роки позбавлення волі – такий вердикт Дзержинського районного суду Харкова 48-річній Світлані Савченко, яка знущалася над дитиною з ДЦП, хоча повинна була їй допомагати

Як повідомили в прес-службі обласної прокуратури, жінку визнали винною в тому, що вона, працюючи нянею, систематично знущалася над 14-річною дівчинкою Лєрою з діагнозом «дитячий церебральний параліч».


За словами процесуального керівника у провадженні Наталії Клочко, тільки протягом трьох днів березня 2018 року жінка наносила дівчинці численні удари по різних частинах тіла, з них не менше 30 – в обличчя. Вона вимагала від безпорадної дитини виконувати команди, змушувала пити воду, при цьому затискала їй пальцями ніс, штовхала і навіть кидала на підлогу.

Знущання потрапили на відеокамеру, яку встановила в квартирі мати потерпілої дитини Лариса Сандеві. Таке рішення вона прийняла після того, як помітила на тілі дочки численні гематоми і садна. Побачивши, що відбувається за її відсутності, вона негайно звернулася в поліцію.

Проведена експертиза не виявила на відео ніяких ознак монтажу. Крім того, нанесення тілесних ушкоджень дівчинці також підтвердили експерти. Разом з тим, в ході судового слідства обвинувачена відмовлялася давати свідчення, намагалася перекласти відповідальність на матір дитини і не висловлювала каяття.

Читайте також:  Максимчик кричав, плакав, а потім раптом почав задихатися на руках у батька: у смерті 2-річної дитини звинувачують лікаря (відео)

Суд призначив жінці покарання у вигляді трьох років позбавлення волі. До вступу вироку в законну силу засудженій обрано запобіжний захід у вигляді утримання під вартою.

З огляду на характер і ступінь тяжкості вчиненого кримінального злочину й особу обвинуваченого, прокурор просила суд призначити максимальне покарання, передбачене санкцією статті – п’ять років позбавлення волі. Після вивчення всіх матеріалів буде вирішено питання про можливість подачі апеляційної скарги.

Раніше  в Одесі няня примудрилася напитися до стану неосудності і побити «в кров» однорічну дитину. Про страшний інцидент повідомила мати дитини в Facebook -акаунті одного з одеських пабліків.

Няня, яку їй довелося наймати через хворобу попередньої гувернантки, мала спеціальну освіту, яка давала їй можливість працювати з дітьми. Жінка уточнила, що у неї вдома двоє дітей. Молодшому ледве виповнився рік. Молода мама змушена працювати, тому няня для неї вкрай важлива.

Джерело.