facebook

Чехія відкриває торгові центри і дозволяє масові заходи до 100 осіб

Чеський уряд прискорив пом’якшення обмежень, введених через коронавірус, незважаючи на те, що в країні спостерігається зростання числа нових випадків інфекції.

Про це повідомляє “Європейська правда” з посиланням на чеське видання iROZHLAS.


Після засідання уряду, яке відбулося пізно ввечері в четвер, міністр охорони здоров’я Адам Войтех заявив, що з 11 травня будуть дозволені суспільні, спортивні та культурні заходи, а також весільні та церковні служби, в яких можуть взяти участь до 100 осіб.

Відкриються всі магазини в торгових центрах, перукарні та салони краси, музеї та галереї, сади замків і самі замки, а також відкриті майданчики для підготовки професійних спортсменів.

Кінотеатри та театри також відкриються 11 травня, при цьому аудиторія буде обмежена до 100 осіб, а глядачі мають бути розділені одним місцем, якщо вони не є членами сім’ї.

Крім того, починаючи з п’ятниці, діти у віці до 7 років більше не будуть зобов’язані носити маски в дитячому саду. Це також відноситься до акторів і музикантів, якщо вони дотримуються суворих заходів гігієни при виступі або зйомках.

Читайте також:  Зеленський в Канаді закликав бізнесменів інвестувати в Україну

Нові заходи щодо пом’якшення були оголошені після того, як Міністерство охорони здоров’я повідомило про те, що кількість нових випадків інфікування зростає третій день поспіль.

У четвер було виявлено 103 випадки захворювання коронавірусом з 7250 тестів, вперше за дев’ять днів щоденна інфекція перевищила 100 випадків.

Джерело.



Категорії: