facebook

Знесені намети та сльозогінний газ: у Києві тривають сутички між демонстрантами та поліцією

Поліція прибрала намети учасників акції на підтримку фізичних осіб-підприємців, які намагалися встановити на Майдані Незалежності, та застосувала до мітингувальників світлошумові гранати. Поліція повідомляє про чотири десятки постраждалих правоохоронців. За інформацією Суспільного, одній людині розбили голову.

Як повідомив кореспондент Суспільного Андрій Стасюк, поліція прибрала намет на Майдані Незалежності. Під час сутички протестувальники кидали в поліціянтів речі, а поліціянти застосували проти учасників акції світлошумові гранати та сльозогінний газ. Близько 17:00 поліціянти відійшли від мітингарів, акція продовжується.



Вдень демонстранти вирушили до Майдану Незалежності після мітингу під Верховною радою, де вранці зібралося близько 1,5 тисячі людей. Вони оголосили про створення наметового містечка та почали встановлювати поблизу стели Незалежності один із наметів, проте поліція не дала демонстрантам цього зробити, через що сталися сутички.
Правоохоронці почали відтісняти протестувальників з Майдану, застосувавши при цьому світлошумові гранати. У відповідь активісти також жбурляли в поліцейських різні предмети. У підсумку, великий намет їм встановити не вдалося, проте 9 маленьких вони все ж таки встановили. Станом на 14:18, поліція не чіпає ні демонстрантів, ані намети.
За словами кореспондента Суспільного, після сутичок щонайменше одну людину з натовпу винесли лікарі “швидкої”, проте що саме з нею сталося, поки що невідомо.

У МВС повідомили, що через сутички на Майдані постраждали близько 40 правоохоронців.

Читайте також:  Новим прем'єр-міністром призначено Гончарука: що про нього відомо

“Одного правоохоронця під час штовханини вдарили по голові, внаслідок чого він втратив свідомість. Інші поліцейські отримали опіки очей”, – зазначили в МВС.

Зрештою поліція пішла з-під стели Незалежності.

За словами кореспондента Суспільного, загалом участь в акції на Майдані взяли участь близько тисячі людей. Протестувальники вимагають дозволити їм працювати в період посиленого карантину з 8 по 24 січня, а також скасувати обов’язкове запровадження касових апаратів.

Джерело.



Категорії: