facebook

На пенсію раніше терміну: українців чекають значні зміни при виході на заслужений відпочинок. До 50 років

Українців чекають значні зміни при виході на заслужену пенсію

Зокрема, працюючі громадяни зможуть йти на пенсію вже в 50 років.


Так, Кабінет міністрів України прийняв постанову, в якому пояснюється, хто потрапляє в списки професій, зайнятість в яких дає право на вихід на пенсію на пільгових умовах, тобто набагато раніше, ніж виходять інші громадяни.

Тепер завдяки згаданої постанови можна буде оптимізувати списки професій і робіт, які дають право українцю, який пропрацював на певних посадах, скористатися пільгами і піти на пенсію в 50 років.

Повідомляється, що до таких щасливчиків можна віднести три категорії працівників. А саме тих, хто трудився на виробництві чорної металургії, коксу і кольорових металів.

Для того, щоб працівник пішов на заслужений пільговий відпочинок за віком, йому необхідно мати потрібну кількість років стажу – для жінок це 20 років, для чоловіків 25.

Читайте також:  Єгипет змінив вимоги до тесту на коронавірус для українських туристів

Як ми писали раніше, тільки одна група українців, які вийшли на пенсію, можуть розраховувати на рекордний розмір виплат.

Після того, як в березні підвищили пенсії, середня пенсія в Україні склала трохи більше, ніж 3 тисячі гривень. Але однієї категорії людей вдається отримувати набагато більше.

Джерело.