facebook

“В ці області України суне жахливий холод, колосальна гроза пре з лютою силою”: синоптики про погоду

Українців попереджають про нову хвилю похолодання. Очікуються заморозки, дощі та грози. Також небезпечною залишаються погода у Карпатах.


Як інформує “Апостроф”, вже з 5 травня в Україну знов прийде похолодання, яке західні області відчують вже у середу. Ближче до вихідних ймовірні навіть заморозки.

Про це повідомляє синоптик Наталка Діденко.

У середу, 3 травня, короткочасні дощі ймовірні в західних областях. На решті території втримається суха погода. Вдень стовпчики термометрів показуватимуть +14 +22 градуси, проте у західних областях почнеться зниження температури, місцями прогнозується до +12 +15 градусів.

У Києві у середу буде тепло, до +20 градусів, проте хмарно. Опадів не очікується.

Вже 5 травня в Україні пройдуть дощі, а 6-7 травня знову прийде похолодання. У ніч на 7-го травня (на неділю) на півночі України, включно з Київщиною, є ймовірність заморозків.

Як інформує “УНІАН”, значна сніголавинна небезпека утримується 2-3 травня на високогiр’ї Iвано-Франкiвської та східної частини Закарпатської областей.

Читайте також:  Насолоджуйтесь теплом: синоптики уточнили прогноз на суботу в Україні

За даними синоптиків Укргідрометцентру, можливе сходження лавин при низьких додаткових навантаженнях, окремих природних середніх та великих лавин. Туристам радять утриматись від походів на високогір’я.

За даними Укргідрометцентру, до 4 травня в Україні переважатиме поле підвищеного тиску, а у другій половині тижня подекуди задощить та стане більше хмарності. Також найближчими днями очікується коливання температур.

Так, за даними синоптиків, в наступні дві доби у західній частині, а в четвер і в північних областях місцями очікуються дощі та грози.

5 травня опади вже будуть в західних, північних, вдень і в центральних областях України.

Запис “В ці області України суне жахливий холод, колосальна гроза пре з лютою силою”: синоптики про погоду спершу з’явиться на UA-IN.

Джерело.



Категорії: