facebook

У Польщі затримали самозванця-генерала у формі української Нацгвардії

Поліція міста Познань на заході Польщі затримала особу, яка називала себе “українським генералом” і зберігала у себе вдома арсенал зброї

Про це повідомляє Укрінформ.

Так званий український генерал насправді не є українцем і не має українського громадянства. Наскільки відомо поліції, він є німцем.


За інформацією поліції, правоохоронці зацікавилися інформацією з оточення футбольних хуліганів про чоловіка, який називає себе військовослужбовцем з України у ранзі генерала. В результаті обшуків у нього вдома поблизу Познані виявлено 27 екземплярів зброї, майже третина з яких виявилася придатною до бойового застосування.

Решта одиниць зброї та гранат були добре зробленими копіями. Серед арсеналу зброї виявлено також інформаційні таблички українською мовою з написами про необхідність зберігання зброї чистою.

Читайте також:  Бомбардування вдень і вночі: таролог попередила про небезпеку велике місто України

Поліція затримала чоловіка 16 квітня в місті Казімєж Дольний на південному сході країни. Одягнений він був в український військовий мундир з емблемами Національної гвардії України і шевронами українських прапорів.


Польські правоохоронці зазначають, що чоловік повинен був зареєструвати частину зброї, а решту взагалі не мав права зберігати вдома.

Поліція висунула чоловікові звинувачення у нелегальному володінні зброєю і знущанні над членами своєї сім’ї. Його тимчасово заарештовано на три місяці. Фейковому “українському генералу” загрожує до восьми років ув’язнення.

Джерело.



Категорії: