facebook

Це не маразм, це експеримент: в окупованому Алчевську люди билися за право поїхати на… шашлики (+video)

Жителі так званої «ЛНР» вже не тільки перестали виконувати вказівки окупаційної «влади», але й повністю ігнорують їх – з першотравневими святами розпочинається сезон дач, масових гулянь «на природі», що значно важливіше за будь-які розпорядження вожаків «рєспубліки».

Ось що про це повідомляють небайдужі очевидці: «Купа людей позбиралася в одному місці, дихають один на одного коронавірусами, товплячись в дикій черзі. Все заради того, щоб взяти дозвільний пропуск і вже спокійно, по одному або сімейно, роз’їхатися на першотравневі свята по дачах, щоб відпочити на природі. Просто блиск, а головне, що всі в намордниках.


На відео – Алчевськ 30 квітня 2020, люди товпляться біля «адміністрації» щоб отримати пропуски на пересування на особистому авто. Більшість прагнуть виїхати на дачі. Ситуація загострилася до того, що почалися бійки. Ідеальне середовище для поширення коронавірусу!

«Режим підвищеної готовності» у всій красі, як то кажуть. Обмеження на пересування були введені надзвичайною комісією «ЛНР» ще 23 квітня. Під заборону потрапили пересування на всіх видах особистого транспорту (включаючи велосипеди та інше), за винятком необхідності надання невідкладної медичної допомоги.

Сезон дач, травневих свят і шашликів 2020 року жителі Алчевська (а також Брянки, Стаханова, Перевальська, Свердловська) запам’ятають надовго».

При цьому, як повідомляють сепаратистські ЗМІ, головний «Бджоляр» (Леонід Пасічник) «рєспубліки» ще 28 квітня звернувся до місцевих мешканців із заявою «про введення суворого режиму самоізоляції» у зв’язку з ускладненням епідеміологічної обстановки: «з 1 по 12 травня ввести суворий режим самоізоляції громадян… З 1 по 12 травня вводиться заборона на здійснення всіх видів пасажирських перевезень».

Читайте також:  Погрожував ножем: у Маріуполі педофіл напав на 11-річну дівчинку

За офіційними даними, в «ЛНР» 30 квітня 2020 зареєстровано 129 випадків захворювання коронавірусною інфекцією, з них: у Первомайську – 49 осіб, у Стаханові – 21, у Свердловську – 15, в Луганську – 17, в Алчевську – 8, у Брянці – 2, у Перевальську – 3 людини.

Всеволод Луганський,

учасник руху «Наша Луганщина»

Джерело.