facebook

«Мають усе необхідне»: український медик розповів про роботу в італійській лікарні

В Італії медики мають усі необхідні засоби захисту. У них є і халати, і маски, і шапочки, і окуляри та рукавички

Про це інтерв’ю «Вголосу» розповів медбрат міської клінічної лікарні № 17 м. Києва Гліб Бітюков, який разом з командою українських лікарів-добровольців допомагав італійським колегам боротися у їхній країні з коронавірусом.


«Все це одноразово, окрім окулярів. Все інше ти викидаєш, коли виходиш з відділення під час закінчення своєї зміни. Вранці вдягаєшся і йдеш у «брудне» відділення, де лежать інфіковані пацієнти». – зазначив медик. – Відповідно, коли хочеш звідти вийти, маєш все це зняти і викинути. Потім, коли заходиш, мусиш вдягатися ще раз. Тому ми практично звідти за час зміни не виходили, бо для переодягання часто немає часу або банально – можливості, бо занадто багато роботи».

Зміна, за словами Бітюкова, в Італії трохи відрізняється від української. Доба розбивається на 3 зміни.  У першій половині дня вона триває 6 годин (з 8:00 до 14:00 год або з 14:00 до 20:00 год), а вночі – 12 годин.  В Україні, як правило, медики працюють або по 12 год, або по 24 год.

Читайте також:  Хвалилися, що їм нічого не буде: в центрі Львова п'яні "копи" побили ветеранів АТО

«Але коли ти у захисному одязі у відділенні з пацієнтами, хворими на коронавірус, важко протриматися на ногах тривалий час. Тим більше є ризик, що ти також підхопиш інфекцію. І це не травма, яку помічаєш відразу», – додав медик.

Хоча у таких відділеннях дистанції, каже Бітюков, між лікарями ніхто не дотримується, бо кожен одягнений у захисний костюм, але коли вже виходиш з відділення, небезпека залишається.

«Бо ти не знаєш, чи люди, які з тобою щойно працювали і вийшли з відділення, вже заражені чи ні. Але це питання свідомості кожного медика: дбати про себе та інших. Тому медики також поза лікарнею дотримуються дистанції, носять маски і дезінфікують руки досить часто», – резюмував він.

Джерело.



Категорії: