facebook

«Доплачують»: українець розповів, скільки в Італії зараз отримують медики, котрі борються з коронавірусом

Український медик розповів, скільки в Італії зараз отримують медичні працівники, котрі борються з коронавірусом, та що їх цікавило стосовно нашої системи охорони здоров’я.

Про це інтерв’ю «Вголосу» розповів медбрат міської клінічної лікарні № 17 м. Києва Гліб Бітюков, який разом з командою українських лікарів-добровольців допомагав італійським колегам боротися у їхній країні з коронавірусом.


«Італійські колеги цікавились перш за все тим, як ми надаємо допомогу пацієнтам, чи схожі наші відділення на їхні. Також їх цікавила оплата праці нашої роботи в Україні. (Бітюков написав у себе на “Фейсбуці” відповідь італійському медику, коли та запитала про зарплати лікарів в Україні: “Лікарі отримують близько 200-400 євро, медсестри трохи більше ніж сто євро – за місяць”. “Ви божевільні?”, – перепитала вона, – ред.), – зазначив він.

Читайте також:  Зеленський звернувся до українців через медреформу. Відео

І додав: «Мушу тут зауважити, що робота загалом, яку виконує італійський та український медик, майже однакова. А от забезпечення медичне та зарплати – відмінні, м’яко кажучи. Їхній середній медичний персонал (медсестри і медбрати) отримує близько 1,6 тис євро в місяць. А за те, що вони зараз працюють з інфікованими пацієнтами, отримали надбавку у розмірі близько 200-300 євро. Тобто зараз вони отримують 1,8-1,9 тис євро».

Тому, за словами Бітюкова, італійські медики не думають весь час про те, чим нагодувати сім’ю, вони сконцентровані на своїй роботі. Хоча ціни в Італії вищі, ніж в Україні, пропорційно вони можуть дозволити собі значно більше. Тому, звісно, їх дуже дивували наші зарплати: італійці просто не розуміли, як за такі гроші можна вижити.

Джерело.



Категорії: