facebook

У ЄС заявили, що Європа більше не буде такою, як раніше

Керівництво Євросоюзу у своїй заяві з нагоди Дня Європи закликало підготуватися до відновлення після кризи коронавірусу, заявивши, що Європа вже не буде такою, як раніше.

Про це повідомляє “Європейська правда“.

Цього дня 1950 року в Парижі була підписана Декларація Шумана, яка відкрила шлях до інтеграції європейських держав. У зв’язку з цим, керівництво ЄС підготувало звернення.


“70-річчя декларації Шумана настає у черговий момент кризи для Європи. По всьому континенту через коронавірус за останні місяці померло понад 100 тисяч людей. Сотні мільйонів зіткнулися з безпрецедентними обмеженнями у своєму повсякденному житті, щоб допомогти стримувати поширення вірусу”, – заявили Сассолі, Мішель і фон дер Ляєн.

Вони також додали, що зараз Європі потрібно підготуватися до відновлення після кризи.

Читайте також:  Окупаційний “шмон”: в Енергодарі окупанти підслуховують розмови місцевих жителів та масово перевіряють телефони

“Ми повинні перезапустити економічний двигун Європи… вихід з кризових моментів вимагає нового політичного мислення і розламу з минулим”, – йдеться у зверненні.

“Ми повинні визнати, що нам знадобляться нові ідеї та інструменти для підтримки нашого власного відновлення. Ми повинні визнати, що Європа, яка вийде з цієї кризи, не може і не буде такою ж, як та, що вступила в неї”, – зазначили керівники ЄС.

Вони також наголосили, що варто вивчити уроки покоління 1950-х років, яке вірило, що найкращу Європу і кращий світ можна побудувати з руїн.

“Якщо ми засвоїмо ці уроки, якщо ми згуртуємося довкола нашої солідарностей і цінностей, Європа знову зможе вийти з кризи сильнішою, ніж була раніше”, – додало керівництво.

Джерело.



Категорії: