facebook

Замінити неможливо: поляки не можуть без українських заробітчан

Навіть попри кризу, поляки не готові працювати на зарплатню, яку отримували українські заробітчани.
Про це в інтерв’ю Укрінформу розповів власник однієї з найбільших переробних компаній у Польщі (Real SA), голова Асоціації переробників фруктів та овочів Анджей Гайовнічек.

“Це все ілюзія. Очевидно, що ні (поляки не замінять українських працівників)”,- підкреслив польський працедавець.


Він повідомив, що його компанії зараз потрібні на роботу 30-40 працівників, але попри кризу, бажаючих працевлаштуватися серед поляків поки що не спостерігається.

Гайовнічек підкреслив, що українці, які працюють в Польщі, повинні мати гідні умови праці, соціального та грошового забезпечення. На його думку, українці повинні заробляти в Польщі мінімум 12-14 злотих (75-90 грн) на годину нетто.

Читайте також:  Поліція за 15 мільйонів купила українські бронежилети через чеського дилера

Але це залежить від сфери працевлаштування, оскільки, наприклад, на будівництві заробляють трохи більше. Досить часто українці намагаються працювати більше годин, щоб більше заробити”,- повідомив голова Асоціації переробників фруктів та овочів Анджей Гайовнічек.

Як відомо, у Польщі зараз перебуває до мільйона трудових мігрантів з України. З середини березня, коли введено обмеження на перетин кордону, в Україну повернулися понад 180 тис. українців.

Джерело.