facebook

Благають про молитву: після коронавірусу 2-річний хлопчик втратив зір та йому відмовили ноги

У Вінницькій області 2-річний хлопчик після важкої форми коронавірусу серйозно постраждав.

Про це йдеться в сюжеті телеканалу «Україна».


Відомо, що хлопчик з села Борівка Чернівецького району. 2-річний Павлик переніс клінічну смерть та два тижні був у комі, поки лікарі боролися за його життя. І хоча повторні тести на COVID-19 вже показали негативні результати, але перенесена хвороба серйозно вплинула на здоров’я дитини. Наразі Павлику необхідно зробити безліч обстежень, які в невеличкій лікарні зробити неможливо.

Дитину «швидка» забрала до лікарні з температурою понад 40 градусів. Хлопчика відразу ж доставили в реанімацію, але він вже не дихав і пульсу не було. Маленьке серце Павлика лікарі запускали 12 хвилин. Потім зробили знімок легень і жахнулися ‒ вони були наче у целофановій плівці. Так коронавірус діє на дихальні органи.

«Тут пневмонія така, що ми ще такої в дитини маленької ніколи не бачили», ‒ каже лікарка Могилів-Подільської лікарні.

Два тижні Павлик був у комі, а лікарі, які доглядали за ним, не бачили своїх рідних. Одужання хлопчика вони називають дивом, але 12 хвилин клінічної смерті та наслідки інфекції не минули безслідно.

Читайте також:  У таборі під Одесою отруїлися 46 дітей: подробиці

«Павлик потребує довготривалої реабілітації. Це потребує значних затрат і коштів. Ми сподіваємося, що компенсаторні можливості дитячого організму дадуть нам змогу з допомогою всього того, що буде задіяно в реабілітаційному процесі, повернути Павлика до повноцінного життя», ‒ каже медичний директор Могилів-Подільської лікарні Василь Миколюк.

Медики роблять усе можливе, але потужностей лікарні не вистачає. Павлику потрібен фаховий дитячий невролог, безліч знімків та обстежень. Зокрема, дитині треба зробити МРТ й електроенцефалографію.

1-го травня вперше за місяць до Павлика пустили бабусю. Маму хлопчика поки не пускають, адже мають зробити чергові аналізи на коронавірус. Вдома місця собі не знаходить брат-близнюк Павлика – Петрик. Також за дитину постійно переживають його старші сестри.

У мережі просять помолитися за Павлика, бо він втратив зір та не може ходити.

Джерело.



Категорії: