facebook

Укравтодор купив у «Ростдорстрою» асфальт вдвічі дорожче від комунальників Кличка

З 10 по 16 травня в «Прозорро» опубліковано оголошення про результати 38,06 тисяч закупівель на загальну суму 7,13 млрд грн. З цієї суми на десять найбільших закупівель припало 1,72 млрд грн.

Про це повідомляють Наші гроші.


З першої сотні закупівель на 4,12 млрд грн на дорожні ремонти припало всього десяток закупівель на 0,87 млрд грн. Половину з них на 418,13 млн грн отримало ТОВ «Юг строй компані» на експлуатаційне утримання місцевих доріг Лиманського району та дрібний ремонт  доріг державного  значення.

Найбільший підряд тижня на поточний середній ремонт дороги державного значення отримало ТОВ «Ростдорстрой» Юрія Шумахера – 119,57 млн грн на ділянку траси у Черкаській області Н-16 Золотоноша – Черкаси – Сміла – Умань, км 83+700 – км 89+700.

Підряд було розіграно з ТОВ «СУНП «Автострада» Максима Шкіля. Жодна з компаній на аукціоні не знизила свої стартові ціни ні на копійку і в результаті такої конкуренції економія по відношенню до очікуваної вартості склала всього 3%.

При цьому ціни асфальту в договорі «Ростдорстрою» з черкаськими укравтодорівцями вдвічі перевищила ціни асфальту, у ці ж дні закупленого комунальниками Печерського району Києва у ПРАТ «Асфальтобетонний завод «АБ Столичний» за 48,13 млн грн. Тут в результаті торгів з ТОВ «СБМУ «Підряд» ціну по одному лоту було знижено у два рази. А по другому лоту, де до конкуренції доєдналось ТОВ «АБЗ-1», ціна впала на 57%.

Читайте також:  Кравчук про заклики вийти на Майдан: Це ненависть до того, що ви не при владі. Відео

Наприклад, асфальтобетонна суміш дрібнозерниста щільна тип Б марка 1 від «Ростдорстрою» коштувала 2 597 грн/т. А у Києві вона обійшлась від 1 080 до 1 463 грн/т.

Відмітимо, що «Ростдорстрой» не всі ціни встановив на високому рівні. Наприклад, щебінь вони запропонували черкаським автодорівцям по ринковій ціні 370-420 грн/кубометр. А інший лідер картелю ТОВ «Автомагістраль-південь» тиждень тому на тендері Дніпропетровської САД по трасі Н-31 продала автодорівцям такий самий щебінь втричі дорожче – по 1100 грн/кубометр.

Джерело.



Категорії: