facebook

«Усі процеси по зміщенню Авакова відбуватимуться, щоб очолити систему», – політолог

Політолог Андрій Міщенко розповів про справжню роль Арсена Авакова в українській політиці.

Про це він заявив у коментарі для ІА «Вголос».


«Арсена Авакова не можна однозначно трактувати в плані «позитив і негатив». При Порошенку саме він не дозволив президенту узурпувати владу. Петро Порошенко тоді «підім’яв» навіть прокуратуру, «через коліно» ламав закони, призначав кумів на посади і так далі, але до повної узурпації не дійшло, в тому числі й завдяки Авакову. Тому його роль є доволі непростою», – пояснив Андрій Міщенко.

«Ясна річ, Арсен Аваков, м’яко кажучи, «поклав свою руку» на багато потоків і контролює певні сегменти економіки. Знову ж таки, це не доведено, але про це багато хто говорить і це зрозуміло само по собі. Для того, щоб це стверджувати на 100%, нам необхідні рішення судів. Але з іншого боку ми розуміємо, що багато нелегальних бізнесів у країні не можуть існувати, якщо їх ніхто не «кришує». Грубо кажучи, ми з вами не організуємо якусь нелегальну доставку товарів через кордон, якщо цього не захоче влада. Мова йде про підакцизний товар, контрабанду, казино, вирубку лісу і незаконне видобування бурштину. Крім того, такі самі процеси відбуваються між ОРДЛО та Україною, це усім відомі факти. Зрозуміло, що це все не може відбуватись без участі тих самих силовиків чи прикордонників, які отримують свій відсоток з усіх цих бізнесів», – додав політолог.

Читайте також:  #КультураНеЗупиняється: українська опера організувала зворушливий проект на підтримку Італії (відео)

«Тому мені здається, що усі процеси по зміщенню Авакова відбуватимуться не заради того, щоб змінити систему, а щоб її очолити», – підсумував він.

Джерело.



Категорії: