facebook

ОАЕ запускають космічну програму вивчення Марсу

Об’єднані Арабські Емірати відправлять на Марс космічний зонд, з його допомогою будуть вивчати клімат і атмосферу планети

Про це повідомляє BBC.


Місія Amal (“Надія”) стартує через кілька тижнів. Роботизований зонд запустять з японського острова Танегасіма 14 липня. Апарат вагою 1350 кг досягне Червоної планети через 7 місяців.

Місія не передбачає приземлення на Марсі. Після виходу на орбіту апарат буде обертатися навколо планети протягом 687 днів, збираючи дані про клімат і атмосфері. Для цього зонд оснастили різноманітними датчиками – ультрафіолетовими та інфрачервоними приладами, а також багатосмуговою камерою високої якості. Вчені спробують зрозуміти, чому так схожа на Землю планета стала безплідною.

Читайте також:  Основна мета призначена: експерти розповіли, куди буде спрямовано основний удар рашистських окупантів

Професор планетарної та космічної науки в Британському відкритому університеті Моніка Греді вважає, що арабська місія на Марс знаменує собою серйозну зміну в галузі, де раніше домінували найбільші держави світу.

“Це справжній крок уперед в освоєнні Марса, тому що він показує, що інші країни – не Європейське космічне агентство або NASA, – можуть туди потрапити. Ми сподіваємося, що він туди дістанеться. У Марса дуже довга історія невдач в польотах”, – зазначила науковець.

Як відомо, учені з Японії вперше в історії дослідження космосу привезуть на Землю зразки ґрунту Деймоса і Фобоса – природних супутників Марса.

Джерело.



Категорії: