facebook

“Вражені, тут фантастичні умови для розвитку футболу”: видатні ексгравці зібрної України оглянули будівництво академії “Руху” (фото, відео)

Президент львівського футбольного клубу “Рух” Григорій Козловський провів екскурсію клубною Академією, щобіля Львова, ексфутболістам збірної України Олександру Шовковському та Андрію Русолу.

З перших хвилин оглядин одного з найбільших спортивних об’єктів України тренер воротарів головної команди Олександр Шовковський та виконавчий директор СК «Дніпро-1» Андрій Русол були вражені масштабами будівництва.


Олександр Шовковський, тренер воротарів національної збірної України зазначиви:«Найперше хотів би подякувати Григорію Козловському за можливість особисто побачити цей чудовий проект. На пострадянському просторі це, напевно, найбільший зі всіх спортивних об’єктів, які я бачив станом на сьогодні. Дуже цікаво. Думаю, що в кінцевому результаті тут будуть фантастичні умови для розвитку дитячого футболу і, зокрема, для головної команди, для якої він все це робить. Я вражений масштабами та інфраструктурою, яка тут має бути. Хочу побажати, щоб в нашій країні було якнайбільше таких меценатів, які вкладають кошти в дитячу Академію та сучасний футбол. Мене найбільше вразили масштаби побаченого.

Андрій Русол, виконавчий директор СК «Дніпро-1» додав: «У мене велике здивування та захоплення масштабами проекту, який зараз будується. Попередньо я дивися різні відео про Академію, але коли ти бачиш все наживо, це зовсім інші відчуття. Мене приємно вразив комплексний підхід. Тут все продумано до дрібниць».

Під час майже двогодинної екскурсії Григорій Петрович показав зірковим гостям усі об’єкти інфраструктури: футбольні поля, приміщення Академії, де житимуть футболісти, готель, SPA-центр, універсальний зал та багато іншого. Олександр Шовковський та Андрій Русол обмінювалися своїми враженнями із Президентом «Руху» Григорієм Козловським та гендиректором львів’ян Ігорем Дедишином. Натомість Григорій Петрович детально розповідав про те, як саме функціонуватиме Академія та яка філософія закладена у цей спортивний об’єкт.

Олександр Шовковський, тренер воротарів національної збірної України також зазначив: «Потрібно бачити, як саме про академію розповідає Григорій Козловський, немов про своє чадо. Він захоплюється тим, що робить, і це надихає ще більше. Гібридні поля, штучні газони, гірськолижні траси, озеро, басейни, СПА… Я буду напрошуватись у Григорія Петровича на відкриття цього комплексу. Вважаю, в нашій країні це перший у своєму роді великий проект для розвитку дитячого футболу. В «Руху» будуть всі можливості, щоб виконувати ті завдання, які перед клубом ставить Президент».

Читайте також:  Так і не знайшли: опублікували нові фото 22-річної дівчини, котру розстріляли під Львовом, та її вбивці

Андрій Русол, виконавчий директор СК «Дніпро-1» теж наголосив: «Тут створені фантастичні умови: починаючи від полів, завершуючи умовами проживання, комплексом для реабілітації. Та й саме місце тут чудове: екологія, природа, повітря… Одним слово – фантастика. Коли ти починаєш говорити з Григорієм Козловським про Академію, то розумієш з перших секунд, що для нього цей проект, наче дитина. Вона росте і він радіє кожному моменту, кожному покращенню та новому кроку. Це вражає. В мене дуже позитивні емоції. Для України важливо мати таких людей, які так відносяться до футболу. Особливо до дитячого футболу. Це довга історія, адже багато хто хоче добитися результату тут і зараз, а в «Русі» я бачу, що будується все довгостроково. Григорій Петрович готовий терпіти й чекати на результат своєї роботи. Він вимагатиме результату не завтра, а через певний проміжок часу.

Я не бачив ще нічого подібного. Тут є всі умови для дітей. Вважаю, що цей об’єкт увійде в десятку найкращих академій світу. Згадуючи своє дитинство та порівнюючи ті умови, в яких я ріс, з тим, що я побачив, то можу сказати, що тут все супер… Потрібно також зважати на фактор соціальної складової. Ви повинні розуміти, що не кожна дитина стане великим футболістом. Тут такий підхід, що хтось виросте футболістом, а хтось стане освіченою нормальною людиною. Це дуже підкуповує. Тут дуже правильна  стратегія».

Джерело.



Категорії: