facebook

Оточення Андрієвського через суд відбиває у Київради 4 гектари у Феофанії

Суд скасував рішення Київради про розірвання договорів оренди двох ділянок загальною площею 4,39 га у провулку Феофанівський, 14-Б і по вул. Метрологічна, 14-Д у Голосіївському районі Києва. Про це свідчать рішення Господарського суду м. Києва від 29 квітня і 10 червня, пишуть Наші гроші.

У березні 2007 року Київрада передала в оренду ТОВ «Конкорд-К» 1,34 га на вул. Метрологічна, 14-Д, а ТОВ «Компанія «Новий дім» – 3,05 га у провулку Феофанівський, 14-Б. Фірми отримали землю на 15 років для будівництва житлових будинків.


У 2015 році Компанія «Новий дім» і ТОВ «Конкорд-К» уклали з ТОВ «База-Урс» договір, за яким передали останньому функції замовника будівництва. «База-Урс» мало профінансувати роботи.

Та у липні 2016 року Київрада ухвалила рішення про розірвання договорів оренди з «Новим домом» і «Конкорд-К». Підставою цього вказано, зокрема, незавершення забудови ділянок в строк у три роки після укладення договорів, використання ділянок не за цільовим призначенням.

З вимогою скасувати ці рішення Київради наприкінці 2019 року до суду звернулася фірма «База-Урс». Суд її позови задовольнив. Він вказав, що Київрада не надала доказів завдання їй будь-якої шкоди через порушення строку завершення будівництва, що, зазначив суд, свідчить про відсутність істотного порушення компаніями умов договорів оренди та виключає можливість одностороннього розірвання договорів.

Також суд відхилив доводи про використання ділянок не за цільовим призначенням. Суд вказав, що фірми сплачували вчасно орендну плату, здійснили комплекс дій з метою забудови, а недотримання строків сталось через тривале ненадання уповноваженими органами технічних умов, розроблення проектно-будівельної документації, нездійснення реєстрації декларацій про початок виконання будівельних робіт, а також протест громадськості проти будівництва, тобто не з вини компаній.

Відзначимо, що Компанія «Новий дім» і «Конкорд-К» намагалися скасувати рішення Київради про розірвання договорів з ними, однак отримали відмову – суди визнали рішення Київради законними.

Читайте також:  На президентському літаку евакуювали українців з Австрії

Нагадаємо, 6 липня 2017 року Київрада прийняла рішення про надання статусу парку відпочинку ділянкам на вул. Метрологічниій, 14-Д та у пров. Феофанівському, 14-Б.

Київрада повідомляла, що це зроблено на численні прохання мешканців житлового масиву Голосіївського району, які активно відстоювали позицію щодо убезпечення ділянок від забудови. Також у Київраді зауважували, що статус парку унеможливлює забудову цих ділянок.

Власником і керівником ТОВ «База-Урс» є Олексій Константинов – брат колишнього заступника прокурора м. Києва Назара Константинова (2014-2015 рр), який до того у 2013-2014 рр був прокурором Голосіївського району столиці, а перед тим – першим заступником прокурора Деснянського району. Цікаво, що прокурор Константинов займався самозахопленнями земель у Києві та скандальними забудовами.

Дружина Назара Константинова Ірина Константинова теж працює прокурором прокуратури м. Києва. У своїх деклараціях з 2017 року вона вказує, що її чоловік займається підприємницькою діяльністю. У 2016-му «Наші гроші» повідомляли, що на матір братів Константинових була оформлена ділянка на захисній дамбі Київського водосховища.

З 2016 по 2019 рр власником фірми був Олександр Заголюк, який раніше був власником ТОВ «Зім Кепітал Груп» (девелоперська компанія ZIM Capital Group) разом з Андрієм Маційчуком. На сьогодні власниками «Зім Кепітал Груп» є Андрій Маційчук і кіпрська компанія Querbinello Holdings Ltd («Квербінелло Холдінгс Лтд»), керівником – Євгеній Степанюк. ZIM Capital Group пов’язують з екс-нардепом від БПП Дмитром Андрієвським. Він неодноразово проводив заходи від імені себе і цієї компанії.

Власником Компанії «Новий дім» і «Конкорд-К» значиться ТОВ «Клермон фінанс», а керівником – Євгеній Степанюк. Кінцевим власником «Клермон фінанс» (через «Далімар Сервіс») є Галина Жигайло-Маційчук.

Джерело.



Категорії: