facebook

“Україну поділять на чотири зони”: стало відомо, як можуть організувати навчальний процес у школах (відео)

У профільному комітеті парламенту озвучили власні рекомендації.

Комітет Верховної Ради з питань освіти, науки та інновацій визначив свої рекомендації до організації навчального процесу. Зокрема, про це йшла мова на засіданні комітету, яке відбулося напередодні за участі т.в.о. міністра освіти і науки Сергія Шкарлета і головного державного санлікаря Віктора Ляшка.


Як зазначається, Україну поділять на кілька зон, залежно від рівня захворюваності: “зелену”, “жовту”, “помаранчеву” і “червону”. Уряд планує, що навчальний рік в Україні розпочнеться відповідно до одного з трьох сценаріїв: низький рівень захворюваності: відвідування закладів освіти дозволено у звичайному режимі; високий рівень захворюваності: освітній процес забезпечується повністю дистанційно; середній рівень захворюваності: освітній процес забезпечується у змішаній формі – дистанційно та в закладах освіти, з відповідним дистанціюванням та заходами гігієни. Найбільш вірогідним в Україні вважають третій сценарій. У такому разі, рекомендації щодо організації освітнього процесу будуть такими:

  • дотримання соціальної дистанції та використання засобів індивідуального захисту;
  • скасування масових заходів і екскурсій;
  • проведення зборів педколективів у дистанційній формі;
  • запобігання скупчення великої кількості людей;
  • розмежування потоків школярів, в залежності від їх віку;
  • окремі заняття проводитимуть на свіжому повітрі та застосовуватимуть комбіноване навчання.
Читайте також:  Україна вироблятиме важке озброєння та військову техніку з шістьма країнами НАТО, – “Укроборонпром”

Школярам та студентам, які входять до групи ризику (мають хронічні, легеневі, розлади імунної системи, захворювання на цукровий діабет, тощо) будуть рекомендувати перейти на дистанційне навчання чи екстернатну форму. Пріоритет у відвідуванні закладу нададуть школярам початкової школи. Для учнів перших-четвертих класів дистанційного навчання максимально уникатимуть. Крім того, навчальні заклади можуть закривати на карантин. Також у Міносвіти планують, що вчителям не будуть щотижня робити тести.

Джерело.



Категорії: