facebook

Головна » Новини » Захоплення заручників у Луцьку: поліція знешкодила гранату, яку викинув нападник

Майдан оточили спецпризначенці з автоматами. 

Начальник обласного управління поліції Юрій Крошко розповів, що до операції залучили антитерористичний центр СБУ. За його словами, в автобусі забарикадувався чоловік, який і здійснював постріли. При собі він має зброю та вибухівку. Наразі відомо, що чоловік висунув правоохоронцям свої умови. Водночас у пресслужбі СБУ кажуть, що заручників менше ніж 10.


На сторінці у Telegram про захоплення заручників у Луцьку написав президент Володимир Зеленський. Із його слів, повідомлення про захоплення автобусу та людей правоохоронці отримали о 9:25 ранку.

“Тривожні новини з Луцька. Було чутно постріли, автобус пошкоджений. Наразі ввели поліцейську операцію “Заручник”, а СБУ ввела план “Бумеранг”. Робиться все, щоб ситуацію врегулювали без жертв. Тримаю перебіг подій під особистим контролем”, – написав президент.

Зі слів заступника міністра внутрішніх справ України, Антона Геращенко, чоловік, який захопив автобус сам зателефонував правоохоронцям. Терорист назвався ім’ям Максим Плохой.

“Ми думаємо, що це псевдонім, зараз встановлюємо його особистість. Треба зараз зрозуміти його психічний стан”, – каже заступник міністра.

Згодом міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков терміново вилетів у Луцьк для координації дій підрозділів МВС на місці.

Читайте також:  Спасибі за захист: воїни підрозділу ПвК “Схід” знищили ворожу ракету над Дніпропетровщиною

Поліція знешкодила гранату, яку нападник викинув з маршрутки із заручниками, повідомило Міністерство внутрішніх справ.

«Вибухотехніки поліції Волинської області знешкодили одну гранату, яку викинув зловмисник. Його особу встановлено, це – 44-річний мешканець Рівненщини. Правоохоронці звертаються до містян із проханням не наближатися до місця події та не нагнітати обстановку в соцмережах. Усі задіяні сили скоординовано працюють задля якнайшвидшого звільнення заручників», – заявили в поліції, інформує Радіо Свобода.

Нагадаємо, сьогодні, 21 липня, поліція повідомила, що в Луцьку на Театральному майдані чоловік захопив автобус із близько 20 заручниками. При собі він нібито має вибухівку та зброю.

У Службі безпеки України заявили, що, попередньо, в автобусі близько від 10 до 20 заручників. Даних про постраждалих немає.

Джерело.



Категорії: