facebook

Українці платитимуть за комуналку за новими тарифами

Починаючи з першого липня в Україні виявилися переглянуті тарифи на транспортування природного газу, який подешевшав на шість відсотків – до 2,14 гривні за кубометр (без урахування податків і витрат на розподіл і транспортування). При цьому даний тариф не враховує розмір абонплати, яка з липня місяця піднявся на двадцять чотири відсотки.

Про це повідомляє портал ” Хвиля ” з посиланням на матеріал видання ” Кореспондент “.


Абонплата виявилася різною для багатьох українців. Її розмір багато в чому залежить від постачальника, а ще від того, скільки палива було витрачено за минулий опалювальний сезон. Ціна на газ формується головним чином з двох частин: вартість самого палива і його транспортування. З першим пунктом з липня все залишається без змін, а ось вартість транспортування в наступному місяці помітно зросте.

Читайте також:  За рік суди закрили чверть корупційних справ, вироки отримали лише половина обвинувачених

Доставка газу обходиться значно дорожче в населених пунктах з низькою щільністю населення. У той час як у великих містах з цим набагато простіше. Найнижчий тариф по всій Україні зафіксовано в її столиці: тридцять чотири копійки за один кубометр (на Київщині даний тариф становить 1,09 гривні). А ось у Львівській області місцевим жителям доводиться оплачувати 3,28 гривні за кожен кубометр газу.

Варто відзначити, що зміни тарифів відбудуться для споживачів, в чиїх будинках немає газового лічильника. Близько півмільйона громадян з першого липня отримають платіжки зі збільшеними сумами – в результаті підвищення норм споживання газу. Варіантом виходу з ситуації може бути зменшення обсягів споживання природного палива під час поточного газового року. У такому випадку тариф на паливо в наступному році виявиться значно менше.

Джерело.



Категорії: