facebook

Вбивство молодої українки. Польще хоче екстрадиції чоловіка, який поспіхом утік в Україну

Польські слідчі вимагають видати українця, якого підозрюють у вбивстві співвітчизниці.
Як повідомляє Yavp.pl з посиланням на сайт se.pl, окружна прокуратура в Плоцьку знайшла підозрюваного у вбивстві молодої українки, яке сталося у Бжозовцу (Мазовецьке воєводство) 30 серпня минулого року.

Тоді після публічної вечірки з концертом знайшли тіло дівчини зі слідами задушення. Підозрюваним у вбивстві є громадянин України, якого бачили того дня разом із загиблою. Він був останнім, хто бачив дівчину живою.


Тієї ж самої ночі хлопець поспіхом виїхав з Польщі і зараз перебуває в Україні. Генетичні дослідження, які проводилися під час слідства, доводять причетність підозрюваного до вбивства.

Читайте також:  Привітання президента Зеленського із Новим 2020 роком!

За інформацією польских правоохоронців, частину зібраних доказів вони переказали українським колегам. Також велися розмови, щоб саме останні повністю забрали розслідування справи й довели його до завершення. Однак цього не сталося. Справа й досі в польській прокуратурі.

Водночас українська влада поки не видає чоловіка польській поліції. Процедура екстрадиції не є легкою, бо Україна не належить до ЄС. Наразі польські слідчі встановлюють, чи не причетні до вбивства молодої українки інші особи, в тому числі громадяни Польщі.

Джерело.



Категорії: