facebook

Коли українці зможуть вільно їздити в Європу

Повноцінні подорожі до Європи відновляться, коли знизиться захворюваність на коронавірус.

Про вільний в’їзд в країни Шенгенської зони можна буде говорити не раніше осені, заявила віцепрем’єр-міністр з питань європейської та євроатлантичної інтеграції Ольга Стефанишина в інтерв’ю “Сегодня”.


Вона переконує, що відновлення повноцінних подорожей в ЄС не залежить від політичних домовленостей, це виключно епідеміологічне питання.

За її словами, згідно з рекомендаціями Єврокомісії, кожна країна ЄС може приймати рішення про зняття заборони на в’їзд самостійно. Віцепрем’єрка також зазначила, що політика ЄС щодо обмежень на в’їзд громадян з третіх країн стосується не тільки України.

“Обмеження, пов’язані з коронавірусом, і безвіз – це різні питання. Безвіз – це політичне рішення, і до нього питань немає. Безвіз нікуди не зникне. Думаю, з вересня можна буде говорити про більш активний діалог, оскільки весь світ в очікуванні потенційної другої хвилі сплеску коронавірусу. Тому полегшення очікуються орієнтовно восени”, – сказала Стефанишина.

Для людей, які приїжджають до Німеччини із країн з підвищеним ризиком інфікування, тамтешній уряд вводить обов’язкове тестування на коронавірус. Правило почне діяти з наступного тижня, заявив міністр охорони здоров’я Німеччини Єнс Шпан. За його словами, необхідно попередити інфікування від мандрівників, які повертаються з-за кордону.

Читайте також:  В українських школах з'явиться нова посада

Джерело.



Категорії: