facebook

У парках Львова працюватиме мандрівна наукова лабораторія

  • Протягом місяця у різних куточках міста школярі зможуть позайматись у лабораторії

У Львові стартував проект «Наука іде до тебе». Відтак у сквер чи парк кожного району Львова завітає мандрівна наукова лабораторія. Від сьогодні вона працює у левандівському парку пробуде там впродовж трьох днів.

Організатори кажуть, що ініціювали цей проект, аби відволікти школярів від гаджетів, а натомість зацікавити дітей наукою та дозвіллям на свіжому повітрі. Досі лабораторія мандрувала львівськими школами і загалом налічує 20 експонатів. Втім у парках презентують не усі, а лише ті, які не потребують електрики і є абсолютно безпечними для використання на вулиці.


«Вона має дві частини: одна з них фізико-механічна, а друга пояснює місце науки у мистецтві та культурі, до прикладу в голосі, звуці, кольорі. Цього року придбаємо третю частину цієї виставки, вона буде математична», – розповіла директорка інституту стратегії культури Львівської міськради Юлія Хомчин.

Експонати зацікавлять усі вікові категорії дітей, запевняють організатори. А вчителі зазначають, що завдяки таким лабораторіям школярі краще засвоюють теоретичний матеріал.

Мандрівна лабораторія у парку на Левандівці (фото Романа Балука)

«Не можна вчитись тільки таким шляхом, бо задачі ви тут не порозв’язуєте. Але задачі, теорія плюс ось така практика – це супер для дітей», – зазначила вчителька фізики гімназії «Престиж» Галина Коваль.

Читайте також:  “Важкий етап”: в Іспанії коронавірус спалахнув з новою силою

«Мандрівна лабораторія, я думаю, — це є мрія кожного освітянина і кожне місто хотіло б мати таку лабораторію. Насправді є кілька міст в Україні і за кордоном, де є щось подібне, але їхні лабораторії — стаціонарні. Ми подумали, що було би правильно, коли наука прийде до дитини. Насправді, не всі батьки мають можливість відвести дитину, виділити певну кількість часу, аби дитина відвідала таку виставку. І тому наша ідея була такою, щоб лабораторія була мандрівною», — розповіла начальниця міського управління освіти Зоряна Довганик.

У левандівському парку мандрівна наукова лабораторія працюватиме загалом три дні, з 11:00 до 17:00.

 


Маршрут проекту «Наука іде до тебе»:

5 – 7.08 – левандівський парк

10 – 11.08 – алея Гашека

12 – 13.08 – парк Горіховаий Гай

14 – 17.08 – сквер біля Собору Юра

18 – 20.08 – біля озера на вулиці Панча

21.08 – біля полікліники на вул. Медової Печери

25.08 – у Брюховичах біля ЦНАПу

26.08 – у Рудному, площа перед школою №74

27.08 – у Винниках, площа перед школою №29

 

Джерело.



Категорії: