facebook

Садовий пише на білбордах “Підтримай медиків!” і сам відмовляється виплачувати їм допомогу, — Лопачак

Голова фракції ВО “Свобода” у Львівській міській раді Маркіян Лопачак звернув увагу на передвиборчу рекламу Андрія Садового, у якій він закликає “підтримати своїх медиків” (таке гасло, зокрема, напередодні розвісили на білбордах по Львову). При цьому депутат пригадав, як зовсім недавно той же Андрій Садовий відмовився виплачувати матеріальну допомогу медикам Львова.

Про це Лопачак розповів у прямому ефірі ток-шоу “Говорить Великий Львів”.


“Я, як депутат Львівської міської ради, не можу отримати повноцінної інформації щодо того, що відбувається у нас у Львові з коронавірусом. Мерія не розкриває цієї інформації. Водночас усі ініціативи, які пропонує депутатський корпус і голосує на сесіях – мерія блокує та саботує. Наведу приклад.

У медиків – мізерні зарплати. Це треба виправляти. Особливо зараз, в час пандемії. “Свобода” та “Європейська солідарність” подали ініціативу – виплатити фінансову допомогу медикам міста. Ми мали показати, що в такий важкий час наші медики – не самі, ми мали дати їм можливість підтримати свої сім’ї. Це проголосували на сесії, а тоді від міського голови Садового прийшла офіційна відповідь – нібито “у бюджеті грошей нема”.

Читайте також:  Мільярди доларів: радник Зеленського сказав, скільки грошей треба для відновлення Донбасу

Тобто ми спочатку читаємо цю відповідь, тоді піднімаємо очі на білборди “Самопомочі” з гаслом “Підтримай своїх медиків!”, а потім дивимося, як Садовий під час пандемії ставить питні фонтанчики по 600 тисяч гривень, душову кабіну собі у Ратушу за 750 тисяч гривень…Це ж просто ідіотизм! Це люди замість того, щоб вирішувати проблеми, постійно влаштовують якісь шоу, займаються піаром і маніпуляціями”, – зазначив Маркіян Лопачак.

Разом з тим, депутат закликав порівняти, як працює під час пандемії міський голова Тернополя, свободівець Сергій Надал та міський голова Львова Андрій Садовий. За словами Лопачака, поки в сусідньому місті мер захищає своїх мешканців і від недуги, і від недолугих рішень центральної влади, Садовий під час спалаху захворюваності поїхав відпочивати у Хорватію.

“Читаємо новини: “Львів побив рекодо захворюваності на коронавірус”, “Львів знову побив рекорд захворюваності на коронавірус”, а далі — “Андрій Садовий відпочиває у Хорватії”…Ну, як це?” – обурився Маркіян Лопачак.

 

Джерело.



Категорії: