facebook

В Одесі лікарня виплатить 700 тисяч гривень жінці за помилково поставлений діагноз її дитині

Дівчинка перенесла дві складні операції через те, що лікарі не розпізнали апендицит.

Суворовський районний суд Одеси зобов’язав комунальне некомерційне підприємство «Одеська обласна дитяча клінічна лікарня» Одеської обласної ради виплатити 700 тис. грн жінці, дитині якої неправильно поставили діагноз. Згідно з Єдиним реєстром судових рішень, текст відповідного рішення райсуду було складено на минулому тижні.


Позивачка просила про відшкодування майнової (майже 5,7 тис. грн) і моральної (1,15 млн грн) шкоди, заподіяної в результаті неналежної медичної допомоги її донці.

Згідно з документом, 10 лютого 2018 року фельдшер швидкої допомоги, який прибув за викликом, поставив дівчинці діагноз: «гострий апендицит». Дівчинку одразу доставили в вищеназвану лікарню, де хірург відділення екстреної травматології та хірургічної допомоги заявив, що «гострої хірургічної патології не виявлено» і призначив тільки очисну клізму. Дитину також оглянув ларинголог, який поставив діагноз: «гострий фарингіт».

Після цього дівчинку відправили додому. Через два дні її стан різко погіршився і в міському діагностичному центрі ім. Резника фахівці встановили діагноз «гострий апендицит», після чого дитину терміново направили в ту саму обласну лікарню. У цьому медзакладі дитині після операції встановили діагноз: «гангренозно-перфоративний апендицит. Розлитий перитоніт». Після операції стан дівчинки погіршувався, і 18 лютого їй поставили в цій лікарні новий діагноз – «післяопераційні абсцеси черевної порожнини».

Було проведено повторне операційне втручання. «В ході другої операції було встановлено діагноз: «рання спайкова кишкова непрохідність, множинні абсцеси черевної порожнини», – йдеться в документі. Як зазначається, з 18 по 24 лютого 2018 року стан дитини лікарі визначали як важкий, потім ще два дні – середньої тяжкості. Позивачка вважає, що нею були придбані ліки, які були призначені неправильно через неточний діагноз. Крім того, вона вважає, що її дочки завдано моральну шкоду, яка полягає в моральних переживаннях тощо.

Читайте також:  Тeрміново! Ердоган розійшовся нe нa жарт! Туреччина збила два лiтaкa московитів!

Лікарня свою провину заперечувала, звинувативши матір у несвоєчасному зверненні, а також посилалася на те, що через несвоєчасне звернення захворювання може мати приховані симптоми тощо. Вивчивши справу, суд задовольнив позов частково. Зокрема, стягнув з відповідача (лікарні) 700 тис. грн за моральну шкоду і більше 19 тис. грн – за судові витрати.

Джерело.



Категорії: