facebook

Чому половина українців можуть втратити соціальну допомогу?

Не встигли українці зрадіти підвищення соцдопомоги опікунам в середньому з 4 до 7 тисяч гривень, як уряд ухвалив новий законопроект згідно з яким такі виплати взагалі можуть скасувати.
Як стало відомо, Кабінет Міністрів України прийняв нову постанову, виходячи з якого система підрахунку сімейного бюджету виписана по-новому. Тепер умови отримання соціальної допомоги більш суворі, ніж було раніше. Без грошей можуть виявитися малозабезпечені сім’ї. Наприклад, недавно уряд прийняв новий законопроект, згідно з яким більшість матерів-одиначок можуть не отримати соцдопомогу від держави.
В цьому році запрацювала система верифікації одержувачів виплат. Тепер спеціальні органи проводять перевірку всіх осіб, які отримують гроші з бюджету країни. Це зроблено для того, що грошові виплати або пільги на комунальні послуги в першу чергу отримали ті українці, які дійсно цього потребують. Джерело.

Читайте також:  “Кабмін скасував декретну відпустку перед пологами”: що тепер чекає на жінок?

Правила отримання субсидій не змінюються для тих осіб, які взагалі не отримують від держави ніяких грошей. Однак, якщо людині держава щомісяця виплачує допомогу по безробіттю, виплати на дітей, або стипендію, все це буде враховуватися в загальний дохід сім’ї.


З цієї причини багато малозабезпечені сім’ї, які отримують різні види виплат від держави (навіть мінімальні) можуть позбутися пільг на послуги ЖКГ.

Крім того, на субсидії можуть не розраховувати люди, які за останній рік придбали якусь значну покупку, наприклад, квартиру, автомобіль.

Джерело.



Категорії: