facebook

Плазма крові тих, хто одужав. У США дозволили використовувати новий метод лікування COVID-19

Влада США офіційно дозволила застосовувати плазму крові пацієнтів, які перехворіли на коронавірус, для лікування хворих.

Таке рішення прийняло американське Управління з питань санітарного нагляду за якістю харчових продуктів та медикаментів (FDA), 23 серпня про нього офіційно оголосив президент США Дональд Трамп.


FDA заявило, що понад 70 тис. пацієнтів з COVID-19 вже випробували такий метод лікування, а його відомі та потенційні переваги «перевищують відомі та потенційні ризики».

Відомство підкреслює, що виданий дозвіл є екстреним та має експериментальний характер.

Однак Трамп на спеціальному брифінгу назвав його «проривом» та «історичним» досягненням. Президент заявив журналістам, що в результаті застосування плазми смертність знижується на 35%.

Сьогодні, 24 серпня, в США стартує з’їзд Республіканської партії, який має офіційно висунути Дональда Трампа кандидатом на посаду глави держави на президентських виборах. Їх проведення заплановано на 3 листопада.

Читайте також:  Карантин в Україні: Шмигаль зробив важливу заяву про надання фінансової допомоги, особам які втратили роботу

США залишаються світовим антирекордсменом за кількістю хворих (понад 5,8 млн) та померлих (понад 180 тис.) від COVID-19.

Раніше про створення своєї вакцини проти цієї хвороби заявила Росія, проте світова спільнота скептично оцінила такий крок. У Китаї тим часом схвалили початок останньої фази клінічних випробувань вакцини від COVID-19.

Джерело.



Категорії: