facebook

Ціни на медичні послуги в Україні різко зростуть — карантин висмоктує останні соки з лікарів

Відомий лікар попередив про неминуче подорожчання медичних послуг

Ціни на медичні послуги в Україні різко зростуть — причиною цього є зростання видатків у сфері охорони здоров’я при зниженні дохідної частини.


Такою думкою поділився з виданням Коментарі відомий лікар-стоматолог, професор і доктор медичних наук Ярослав Заблоцький.

За його словами, ситуація в медичних установах істотно змінилася через пандемію, витрати істотно зросли, але при цьому доходи, навпаки, скорочуються. Заблоцький вказав на те, що багато планові операції скасували, хворі не можуть потрапити до фахівців, деякі люди просто не хочуть відвідувати медичні установи через страх заразитися коронавірусів.
Популярні новини зараз

Читайте також:  Знайшли в холодильній камері: в Польщі загадково загинули українські заробітчани

“Виробники та дистриб’ютори підняли ціни на одноразовий одяг, рукавички, маски (були по 80 копійок, а стали по 5-8 гривень), не кажучи вже про необхідність застосування респіраторів вартістю 50-80 гривень”, – пояснив професор і додав, що всі медичні установи нашої країни зазнали серйозних витрат. За його словами, значну статтю витрат тепер складають навіть дезинфікуючі розчини, які необхідно закуповувати у величезній кількості.

“Її (медицину – ред.) потрібно терміново міняти, тобто інвестувати туди кошти. Дуже б хотілося, щоб після пандемії все в цьому сенсі не залишилося, як було”, – наголосив Заблоцький.

Джерело.