facebook

У МОЗ повідомили, як витратять 135 мільйонів доларів від Світового банку

Міністр охорони здоров’я Максим Степанов повідомив, що виділені Україні Світовим банком 135 млн доларів США будуть спрямовані на боротьбу з COVID-19: придбання обладнання для ПЛР-діагностики і ПЛР-тестів.

Про це глава МОЗ повідомив на щоденному брифінгу у суботу, 5 вересня, йдеться в повідомленні прес-служби Міністерства охорони здоров’я України.


За словами Степанова, МОЗ працює над реалізацією угоди зі Світовим банком, який виділив 135 млн доларів США в рамках проекту з покращення системи охорони здоров’я в Україні та для запобігання поширенню COVID-19.
“У травні цього року була підписана угода зі Світовим банком про позику на 135 млн доларів. Ці кошти будуть використані на переобладнання та навчання персоналу відділень екстреної медичної допомоги опорних лікарень та придбання медичного обладнання, витратних матеріалів для запобігання поширенню COVID-19”, – заявив Степанов.

Читайте також:  Українські олігархи: кого контролюють у Раді і якими телеканалами володіють

За його словами, МОЗ планує використати 30,3 млн доларів США на реалізацію заходів з протидії пандемії COVID-19: закупівлю медичного обладнання, матеріалів та технічної допомоги для лікарень та лабораторних центрів.

“Уже затверджені специфікації на обладнання та матеріали. Ми будемо закуповувати ПЛР-тести з розрахунку на 1,2 млн досліджень, прилади для ПЛР-діагностики та інше лабораторне обладнання на загальну суму 23 млн доларів США. Вони будуть закуплені та поставлені в наші лабораторні центри”, – додав очільник МОЗ.

Джерело.



Категорії: