facebook

Росія намагається і далі тиснути на Зеленського: що стоїть за зривом перемир’я на Донбасі

На Донбасі 6 вересня бойовики здійснили обстріл українських позицій, тим самим порушивши чергову домовленість про перемир’я, яке тривало 42 дні. На думку експертів, нинішня ескалація викликана бажанням РФ натиснути на українську сторону заради просування своїх інтересів, використовуючи наближення місцевих виборів в Україні.

Про це йдеться в статті “Апострофа”.


Так, журналіст Юрій Бутусов називає чинне перемир’я якоїсь “грою”, а ескалацію – перевіркою української сторони на міцність і здатність відповісти на провокацію.

“Вони зараз намагаються вибити поступки з Зеленського, погрожуючи, що перед місцевими виборами припинять цю гру в перемир’я. Вони розуміють, що українському президенту потрібна перемога на цих виборах, і вони йому забезпечують цю тактичну перемогу, дотримуючись режиму припинення вогню. За це вони вже отримали ряд внутрішньополітичних поступок “, – пояснює Бутусов.

Читайте також:  Кучма в Мінську озвучив вимоги Зеленського по Донбасу: "Мені здається, всі почули"

За його словами, зараз Росія намагається і далі тиснути на Зеленського.

“Вони хочуть показати, що можуть змінювати лінію фронту політичним шляхом. Якщо спочатку вони вимагають поступитися в Шумах, а Зеленський на це поведеться, то завтра вони змусять його поступитися в іншому місці”, – вважає журналіст.

Джерело.



Категорії: