facebook

Учителям в Україні готують “сюрприз” із зарплатами: спливли гучні подробиці

В Україні готується реформа оплати праці педагогічних і науково-педагогічних працівників. Профспілка працівників освіти і науки України вважає прийдешні зміни незаконними.

Про це повідомляється на сайті профспілки.


Відзначається, що на засіданні Комітету з питань освіти, науки та інновацій Верховної Ради України 2 вересня, був озвучений проект реформування оплати праці педагогів з пропозиціями ревізувати норми Законів України “Про освіту” та “Про загальну середню освіту” та скасування низки постанов Кабміну про зарплату педагогів .

“Профспілки направили листи до Комітету з питань освіти, науки та інновацій Верховної Ради України та Міністерства освіти і науки України, в яких заявляє про неприпустимість внесення змін до Прикінцевих та перехідних положень Закону України “Про освіту” щодо встановлення посадового окладу педагогічного працівника найнижчої кваліфікації на рівні 4 прожиткових мінімумів тільки за умови фінансової спроможності”, – сказано в повідомленні.

Як вважають у профспілці, запропонована реформа свідчить про наміри згортання законодавчо встановленої зарплатної гарантії педагогам і відзначають, що найбільше від цього постраждають висококваліфіковані педагоги, які мають право на підвищені ставки за педагогічні звання, а також надбавки за почесні звання.

“Профспілка вимагає від владних структур недопущення такої реформації оплати праці педагогічних, науково-педагогічних працівників і відкликання міністерством цієї концепції реформування оплати праці”, – наголошується в заяві.

Читайте також:  Операція на серці, тиждень у комі та інсульт: батько легендарного боксера вилікувався від коронавірусу

У свою чергу в Міносвіти роз’яснили, що озвучені 2 вересня пропозиції щодо реформування проекту Концепції трансформації оплати праці працівників закладів та установ освіти і науки не є остаточними. Їх розглядатиме робоча група з розробки Концепції, після чого деякі з них можуть бути скасовані.

Відзначається, що на виконання постанови уряду, прийнятої в 2019 році, яке передбачає підвищення зарплат вчителям, на даний момент в державному і місцевих бюджетах немає коштів. Тому його реалізація була припинена до 31 грудня 2020 року.

Кабмін прийняв рішення про доплати медикам. Про це повідомив міністр охорони здоров’я Максим Степанов під час позачергового засідання уряду.

Джерело.



Категорії: