facebook

“Українська армія буде воювати”: британський полковник розповів, чи ризикне Путін почати повномасштабну війну (відео)

Полковник британської армії у відставці, ексрадник міністра оборони України Ґлен Ґрант заявив, президент Росії Володимир Путін навряд чи зважиться почати повномасштабну війну проти України.

За його словами, очільник Кремля розуміє, що збройні сили Росії наразі не в найкращому стані, а українські військові готові чинити безумовний опір.
Експерт наголосив, що є велика різниця між тим, щоб відправити до України 150-200 “зелених чоловічків” зі спецназу та використанням усієї армії.


Ґрант додав, що у Росії багато старих танків, автомашин та багато людей, які зловживають алкоголем.

Проте, він підмітив, що всі масштабні військові навчання, які проводить Росія є підготовкою до можливих масштабних дій в Україні, однак залишається відкритим питання, коли Путін зрозуміє, що час настав.

“Я думаю, він переймається, що це не матиме успіху. І це одна з причин, чому він не йде на завоювання”, – сказав експерт.

Крім того, він додав, що зараз Путін зосередив свою увагу на білоруському питанні, і навряд чи він може дозволити собі мати дві проблеми одночасно.

Читайте також:  Повертались з відпочинку: українці в Болгарії потрапили у жахливу ДТП, є загибла, багато потерпілих (фото)

“Система керівництва армією також не в порядку. Вона гірша у багатьох випадках, ніж в українській армії. Я не думаю, що багато російських солдатів будуть готові померти. І я думаю, в Кремлі це знають. Шойгу це знає. Спеціальні сили – це одне, вони кваліфіковані й оплачувані, а ось пересічні солдати – це інше. Тож для росіян перехід через ваш кордон саме з такими солдатами є великим ризиком.”, – додав експерт.

Джерело.



Категорії: