facebook

Чи посадять депутата від “Слуги народу”, якого підозрюють у хабарництві? У Верховній Раді дали відповідь

Генеральна прокурорка Ірина Венедіктова з трибуни Верховної Ради повідомила, чи каратимуть її однопартійця, якого підозрюють в отриманні хабаря.

Про це 15 вересня повідомляє ІА Вголос.


Так, Венедіктова пояснила, що у неї наразі немає доказів причетності нардепа до отримання хабаря.Але якщо буде достатньо доказів, у мене є сміливість приймати відповідальні рішення… Перш ніж підписати підозру, я повинна мати об’єктивні відомості, які підлягають доведенню, а саме: час, місце, спосіб обговорення депутатом і його помічником дій щодо отримання неправомірної вигоди. Час, місце і спосіб надання депутатом вказівок своєму помічникові щодо вчинення неправомірних дій”, – сказала Венедіктова.

Читайте також:  Робота вдома і з гнучким графіком! Що приготували для українців в новому законі

Генпрокурорка додала, що без встановлення факту використання службового становища та факту одержання хабаря повідомити про вчинення злочину неможливо.

“Єдиними фактичними обставинами, які можна назвати доведеними, є факт обговорення внесення змін до законодавства, прийняття підготовлених пропозицій змін, обіцянка нардепа передати їх на опрацювання юриста”, – підкреслила вона.

Венедіктова в кінці сказала, що вона отримала лист від керівництва НАБУ з підозрою без матеріалів кримінального провадження.

“Ми готові вивчити матеріали кримінального провадження, якщо буде достатньо підстав повідомити про підозру – я це зроблю і повідомлю”, – сказала Венедіктова.

Джерело.



Категорії: