facebook

Трамп словесно атакував сина Байдена: Він заробив цілий статок в Україні

Президент США Дональд Трамп на передвиборчих дебатах обрушився з критикою на сина свого суперника, колишнього віцепрезидента США Джо Байдена Хантера, який працював у раді директорів української енергетичної компанії Burisma.

Трамп вказав на те, що у Байдена-молодшого були проблеми з вживанням наркотиків, і що він отримав роботу тільки після призначення Джо Байдена віцепрезидентом.


«Він [Хантер Байден] заробив цілий статок в Україні, Китаї, Москві», — заявив глава Білого дому, посилаючись на доповідь сенаторів-республіканців.

Зі свого боку Джо Байден категорично спростував звинувачення Трампа на адресу його сина.

«Це цілковита брехня», — відповів Байден, наголосивши, що пишається своїм сином, незважаючи на те, що у нього дійсно були проблеми з наркотиками.

Байден додав, що його син «не зробив нічого поганого в Burisma».

Читайте також:  Жорсткий удар по Росії та допомога Україні: Трамп підписав історичний закон

Напередодні сенатори від Республіканської партії Рон Джонсон і Чак Греслі оприлюднили результати сенатського розслідування про «конфлікт інтересів» Хантера Байдена.

У доповіді стверджується, що російська підприємниця Олена Батурина, колишня дружина покійного мера Москви, переказала $3,5 млн фірмі, пов’язаній з Байденом-молодшим.

Юристи Хантера Байдена повідомили NBC News, що Байден «не цікавився» фірмою, яка отримала гроші, тому «твердження, що йому заплатили $3,5 млн, є хибним».

Син колишнього віцепрезидента США Хантер Байден в 2014 -2019 роках входив до ради директорів української газодобувної компанії Burisma.

Цю компанію пов’язують з ексміністром уряду Азарова Миколою Злочевським. Команда президента Дональда Трампа неодноразово намагалася довести, що Байден-старший просував бізнес-інтереси сина в Україні, користуючись посадою віцепрезидента США.

Джерело.



Категорії: