facebook

Хворому на китайський вірус українцю довелося викинути шалені суми за лікування: “За два дні 25 тисяч”

Чоловік заплатив 25 тисяч гривень за два дні лікування

В Одесі один з пацієнтів розповів, що за два дні в лікарні витратив понад 20 тисяч гривень. Стверджує, що гроші довелося платити навіть за захисні костюми медперсоналу. Міська влада поки не коментує заяву одесита, проте в обласному департаменті охорони здоров’я кажуть – якщо ліків немає в локальному протоколі лікування, доведеться платити самому.


17 тисяч за лікування препаратами, яких немає в світових протоколах чи настановах МОЗ із лікування атипового вірусного захворювання, – свою «коронавірусну» історію розповів ще один одеській пацієнт, пише “Радіо Свобода”

Шахін А.прибув до України на початку епідемії, коли почув в інтернеті звернення президента Володимира Зеленського – той закликав українців повернутися додому.

медики, скріншот з відео

Чоловік летів із Берліну до Жулян, потім поїхав на таксі до автовокзалу, де дочекався маршрутки на Одесу і поїхав до рідного міста. До лікарні він пішов одразу, причому разом із дружиною. Експрес-тести робили їм обом і обидва тести спочатку виявились негативними.

“В мене різко піднялася температура і погіршився стан. Отже ми викликали швидку, яка привезла мене до міської інфекційної лікарні. Тут мені зробили експрес-тест, який виявився негативним на коронавірус. Наступного дня нас відпустили, сказавши, що ми нічим не хворіємо, та відправили додому. Пізніше дома почалися перепади температури, отже я сам пішов до лікарні. Тільки через декілька днів я дізнався, що тест був позитивним”, – розповідає одесит.

Читайте також:  У ВООЗ закликали світ готуватися до нової пандемії - потрібні термінові заходи

В соцмережах чоловік розповів друзям, що в лікарні йому знизили температуру та вкололи антибіотик, після чого відпустили додому, не зробивши знімок легень. Через п’ять днів температура знову піднялась і  Шахін знову пішов до лікарні, де вимагав зробити повторне тестування та рентген легень. Йому діагностували пневмонію, а потім і коронавірус. Після чого, чоловіка відправили в ізолятор у міській інфекційній лікарні.

Радіо Свобода зв’язалось із пацієнтом у фейсбуці. Він розповів, що за перші ж два дні в лікарні витратив близько 25 тисяч гривень, зокрема 17 тисяч на препарат-імуномодулятор «Біовен». Довелось навіть оплачувати халати для медичних працівників та інші ліки, стверджує чоловік.

“Це не я особисто ходив їх купувати. Мені просто написали це на папері і все. І я зараз думаю, а що буде із тими, в кого цих грошей немає?” – розповідає Шахін.

В лікарні поки не коментували заяви щодо необхідності оплачувати ліки.

Джерело.



Категорії: