facebook

Знову “гречка”: на Луганщині знайшли повний магазин пакетів із продуктами та списки виборців

У магазині в місті Кремінна Луганської області правоохоронці виявили значну кількість продуктових наборів та списки виборців. Схема підкупу не спрацювала, у підсумку передвиборча “гречка” дісталася поліції, а “штаб” у магазині прикрили.

Про спробу підкупити виборців (місцеві вибори в Україні відбудуться 25 жовтня) у місті Кремінна на Луганщині розповіли у відділі комунікації оліції Луганської області 4 жовтня.


Під час огляду одного із магазинів міста правоохоронці знайшли продуктові набори та списки виборців. Передвиборчу “гречку” вилучили разом із документами.

Підкуп

У поліції вважають, що цими наборами продуктів одна із політичних партій та один із кандидатів у міські голови Кремінної (їх не називають) мали намір “розрахуватися” за голоси.

Підкуп

Ба більше, схему підкупу виборців вже почали втілювати: поліцейські встановили свідків та людей, які встигли отримати пакети з продуктами. 

Читайте також:  На Житомирщині працівників дитсадків примушують голосувати за Пашинського, погрожуючи звільненням

Підкуп

Кримінальне провадження розпочали за частиною 4 статті 160 ККУ “Підкуп виборця, учасника референдуму”. Покарання за такий злочин – позбавлення волі на строк від 5 до 7 років.

Підкуп

Слідство триває, поліція встановлює, хто ще може бути причетним до організації злочинної схеми.

Джерело.



Категорії: