facebook

“Загальнонаціональний карантин”: нові карантинні обмеження в Польщі [+ВСІ ДЕТАЛІ]

Під час вчорашньої прес-конференції Матеуш Моравецький детально розповів про нові обмеження, які діятимуть в країні.

Про це повідомляє InPoland.net.pl.


— Попереду в нас — надзвичайно складний час. Пандемія загострюється, тому наша відповідь повинна бути твердою. Потрібні подальші обмеження. Ми захищаємо службу охорони здоров’я та громадян від трагічних наслідків пандемії, — заявив прем’єр-міністр Матеуш Моравецький, оголошуючи про нові обмеження.

Вони стосуватимуться шкіл, готелів та торгівлі. Глава уряду не виключив також і «національний карантин».

⛔ — Ми розширюємо наші правила безпеки. Перше — це продовження дистанційного навчання для чнів I-III класів та продовження періодів дистанційного навчання для учнів з IV класу до 29 листопада, — повідомив глава уряду.

— Для підтримки віддаленої роботи для вчителів ми виділяємо додатковий ваучер для кожного педагога на суму 500 злотих — для придбання аксесуарів для віддаленої роботи, — додав він.

✅Як повідомив глава уряду, система роботи дитячих садків та ясел залишається незмінною.

Читайте також:  Карантин "вихідного дня": чи працюватиме громадський транспорт у такі дні

⛔ — Обмеження стосуватимуться всіх закладів культури — музеїв, театрів, кінотеатрів, картинних галерей та інших установ, що надають культурні послуги. Вони будуть тимчасово закриті, тому що ми хочемо зменшити соціальну мобільність, — наголосив прем’єр-міністр.

⛔Готелі будуть надавати свої послуги лише для людей, котрі приїхали у службове відрядження.

⛔Магазини в торгових центрах будуть закриті, крім продуктових магазинів, аптек, та сервісних центрів.

⛔У менших магазинах, площею до 100 м2, може перебувати 1 особа на 10 м2, а в магазинах, площею 100м2, — 1 людина на 15м2.

— Якщо епідемія дійде до тієї стадії, коли буде 70-75 нових випадків захворювання на 100 000 осіб, нам доведеться включити правила національного карантину — дуже суворі заборони на переміщення, пересування та всі інші обмеження, які дозволять нам реалізувати найбільш необхідний сценарій, — заявив прем’єр-міністр.

Джерело.



Категорії: