facebook

В Україні ввели штрафи за неносіння маски: виписувати будуть на місці

У той час, як коронавірус катастрофічно швидко поширюється Україною, Верховна Рада 6 листопада, ввела штрафи для громадян за перебування в громадських будівлях та транспорті без масок.

Про це повідомляє “Українська правда”.


За законопроект №3891 про внесення змін до Кодексу про адміністративні правопорушення проголосували 262 народних депутата. Закон вступить в силу на наступний день після його опублікування.

Згідно з документом, штраф за неносіння масок буде від 170 до 255 гривень. Як пояснював раніше глава МОЗ Максим Степанов, протокол складатимуть одразу на місці.

Як тільки законопроект був підтриманий нардепами, перший віце-спікер Верховної Ради Руслан Стефанчук закликав застосовувати ці штрафи до колег, які будуть перебувати в сесійній залі Верховної Ради без масок.

“Я дуже радий, що ми проголосували цей законопроект, і тепер я особисто вважаю, що народні депутати, які будуть перебувати в залі Верховної Ради без масок, демонструють або впертість або неповагу до щойно прийнятого закону або відсутність інстинкту самозбереження. Тому я дуже прошу застосовувати до них засоби адміністративного впливу”, – зазначив він.

Читайте також:  Їхав додому: в Італії знайшли труп українського заробітчанина

Джерело.



Категорії: