facebook

У Дніпрі звільнився викладач, який відмовився проводити пару українською: деталі

З НТУ “Дніпровська політехніка” звільнився викладач кафедри філософії. Він відмовився від прохання студентів викладати державною мовою.

Професор звільнився за власним бажанням. Про це розповів проректор університету Юрій Хоменко, повідомляє TSN.ua.


Позиція проректора

За його словами, викладача не звільняли. Він сам прочитав скаргу, подумав і пішов з університету.

Усі методичні матеріали в нього були українською мовою. Що там сталося між ним і студентами – інша справа. Тут немає про що говорити, тому що викладач звільнився. Є різні студенти,
– зазначив Хоменко.

Він ствердив, що в навчальному закладі 60% студентів – з Донбасу. Більшість з них не проти викладання російською, а викладачі завжди йдуть на поступки та викладають тією мовою, якою їх просять.

Що говорять у виші

На фейсбук-сторінці вишу заявили, що викладачі дотримуються вимог мовного законодавства, а скандал з професором – це одиничний випадок. Також зазначили, що на підставі поданої студенткою скарги, в університеті створили комісію, до якої увійшли представники керівництва і викладачі.

Читайте також:  Била школярку по голові: у Харківській області вчительку звинуватили в булінгу

“Зрештою фігурант інциденту подав заяву на звільнення, яку задовольнили 23 жовтня. Викладачі та студенти НТУ “Дніпровська політехніка” захищали суверенітет України в зоні АТО, ООС і активно займалися волонтерством. Ми маємо чітку позицію, блискавично відреагували на інцидент і встигли закрити справу”, – також додали у публікації.

Джерело.



Категорії: