facebook

Платне лікування Covid-19 у стаціонарах неприпустиме – Степанов

Міністр охорони здоров’я заявив, що лікування українців, хворих на коронавірус, у стаціонарах є безкоштовним.

Під час онлайн-наради з регіонами щодо подолання Covid-19 Максим Степанов наголосив, що хворі на коронавірус скаржаться на те, що під час лікування у стаціонарах їм доводиться платити. Про це повідомляє Львівський портал.

Так, українці обурюються, що, незважаючи на заявлене безкоштовне лікування, у стаціонарах їм доводиться за власні кошти купувати препарати та навіть шприци. Такі випадки міністр назвав неприпустимими.


“Ми ретельно відстежуємо усі джерела інформації, зокрема, вивчаємо скарги пацієнтів. Ми бачимо всі ті списки ліків і чеки пацієнтів, яких іноді змушують закуповувати за свої кошти ліки, починаючи від фізрозчину та шприців. Я вважаю це неприпустимим. Адже під час розрахунку медичних тарифів були враховані усі медичні засоби, що входять до національного протоколу надання медичної допомоги при Covid-19.”, – зазначив Максим Степанов.

Читайте також:  Дерматологи назвали незвичайні симптоми COVID-19

Міністр також наголосив на важливості повного виконання стандартів, протоколів та розпоряджень МОЗу медпрацівниками всіх рівнів.

Лікарні, що лікують хворих на коронавірус, отримують кошти від Нацслужби здоров’я України за спеціальним Covid-пакетом. Тобто за лікування медзакладу платить НСЗУ, а не пацієнти.

Джерело.



Категорії: